A fi gras e o problema sufleteasca.

Intregul corp, inclusiv pofta ta de mancare, reflecta nivelul de pace a mintii din viata ta. Pofta de mancare, reflecta nivelul de pace a mintii din viata ta. Pofta de mancare e proiectata ca panoul de comanda al unui avion- sa te avertizeze atunci cand combustibilul emotional e pe duca.
Foamea e un beculet rosu, care semnalizeaza: „Am nevoie de mai multa pace a mintii!”
Fiecare aliment de care va e pofta are proprietatea de a modifica dispozitia sau nivelul de energie, care va vor face sa reveniti la o stare temporara de homeostazie. De exemplu, daca va simtiti deprimati sau letargici, veti avea pofta de alimente care va invioreaza dispozitia. Daca va simtiti tensionati sau iritabili, veti avea pofta de alimente care va linistesc nervii. Va simtiti plictisiti? Poftele va vor conduce catre alimente care declanseaza placerea sau incitarea prin crearea de substante in creier.
Sigur, ca tuturor ni se face foame, dar dincolo de apetitul normal si cu mult dincolo de dezmaturile alimentare de sarbatori, mai exista si poftele alimentare coplesitoare, care sunt enervante, neincetate si invazive.
Ce e de facut?
Puteti sa turnati unul din doua lucruri pe instinctele voastre: mancare sau iubire. Cu mancarea e mai usor: cu totii stim cum sa o facem. Insa pentru a turna iubire peste instinct, este nevoie de ceva rabdare si exercitiu – dar merita! E nevoie de practica si de vigilenta pentru a ramane centrati intr-un cadru de pace mentala.
Atunci cand apetitul se normalizeaza, greutatea corporala in exces va disparea in mod natural, aproape fara sa va ganditi la asta. Apoi, atata timp cat va pastrati pacea mintii, nu o sa va luptati cu poftele de alimente.
Intretinerea pe termen lung a greutatii corporale inseamna, practic, intretinerea pacii mentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.