Adolescența, o mare provocare!

Sarcina unui adolescent este extrem de grea. Împins de energia eliberată de pubertate, de nevoia psihologică de a deveni independent, de așteptările sociale de a avea succes, adolescentul trăiește o presiune imensă, în timp ce încearcă să își găsească drumul într-o lume nouă. Contextul psihologic al unui adolescent trebuie să fie capabil să se adapteze la schimbările de dispoziție. La idei aparent iraționale, comportamente ocazionale ciudate, un vocabular nou și fapte stânjenitoare. Fiecare și toate acestea apar pe măsură ce adolescentul începe să se joace cu propria putere, cu autonomia, dependența și independența.
Pentru a negocia cu succes aventura adolescenței, atât părinții, cât și adolescenții au nevoie de imagini pozitive. Adolescenții au reușit să facă lucruri extraordinare, care implicau riscuri foarte mari. Poate și copilul vostru este unul dintre aceștia. Faceți un caiet cu fotografii si povestiri despre adolescenți care și-au folosit energia în scopuri ieșite din comun: și-au făcut propria afacere în curtea din spatele casei, au organizat vizite la azilurile de bătrâni, au depășit obstacole pentru a atinge un obiectiv. Asta vă va ajuta să vă reduceți frica.
Rugați-l pe adolescentul vostru să vă ajute să găsiți astfel de povestiri. Sărbătoriți riscurile pe care adolescenții și le asumă și care dau rezultate.
Negocierea etapei de adolescență nu este nici rapidă nici ușoară. Atât părinții cât și adolescenții trebuie să își dezvolte răbdarea și să continue să vorbească și să se iubească, pentru a face lucrurile să meargă.
În această perioadă de schimbări teribile, toți membrii familiei devin niște necunoscuți unii pentru alții și trebuie să facă din nou cunostință. Abordarea acestei etape cu mai multa iubire decât frică ,va face diferența dintre succes si eșec.

sursa fotografiei: internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *