Aplicatiile posibile ale hipnozei in medicina psihosomatica

1.Renuntarea la deprinderile gresite.Atunci cand problema pacientului este produsa sau exacerbata de deprinderi gresite(consum de alcool, tutun, droguri), hipnoza il poate ajuta sa renunte la deprinderea cu caracter autodistructiv.

2.Reducerea simptomelor. Hipnoza poate contribui in mod substantial la tratamentul a numeroase afectiuni medicale, mai ales a celor psihosomatice, unde factorii psihologici au un rol important in declansarea si mentinerea bolii.
Modul de percepere a propriilor simptome si handicapuri este deosebit de important in evolutia bolii sau in recuperare, chiar daca interventia psihologica nu produce modificari semnificative in plan somatic. In bolile cronice, hipnoza poate ajuta pacientul sa reziste mai bine la durere si sa adopte o atitudine pozitiva fata de boala, fapt ce-i va permite sa duca o viata normala, in ciuda limitarilor impuse de boala.

3.Reducerea durerilor si a disconfortului produs de anumite proceduri medicale.
Este de asemenea, cunoscut faptul ca, stresul si anxietatea actioneaza negativ asupra sistemului imunitar al organismului, marind riscul de imbolnavire al persoanei. In consecinta, adoptarea unui stil de viata mai relaxat, poate conduce la cresterea rezistentei organismulu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.