Asteptarile tind sa se realizeze

Creierul si sistemul nervos raspund numai la imaginile mentale. Nu conteaza daca imaginile sunt autoinduse sau provin din lumea exterioara. Imaginea mentala formata devine proiectul si subconstientul foloseste toate mijloacele pentru indeplinirea planului. Ingrijorarea este o forma de programare a imaginii a ceea ce nu ne dorim. Insa subconstientul actioneaza pentru implinirea situatiei reprezentate de imagine. „De ce ti-e frica nu scapi”.
Multi oameni sufera de anxietate cronica, aceasta reprezentand pur si simplu asteptarea mentala subconstienta ca se va intampla ceva ingrozitor. Pe de alta parte, cu totii cunoastem oameni care par sa aiba o atingere „magica”. Viata pare sa reverse asupra lor toate lucrurile bune, aparent fara nici un motiv anume si ii numim „norocosi”. Ceea ce pare sa fie noroc este, in realitate, asteptarea mentala pozitiva, credinta foarte solida ca succesul este binemeritat. Devenim ceea ce gandim.
Sanatatea fizica depinde in mare masura de asteptarile noastre mentale . Medicii recunosc ca daca un pacient se asteapta sa nu se insanatoseasca, sa ramana neputincios, paralizat, neajutorat, chiar sa moara, boala care poate sa duca la aceste rezultate tinde sa-si faca aparitia. Acesta este un aspect in care hipnoza poate sa devina instrumentul pentru inlaturarea deznadejdii si atitudinii negative si pentru intiparirea unor asteptari pozitive si pline de sperante- astepari legate de o stare infloritoare si de sanatate, care tind sa se realizeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *