Atacurile de panica.

Persoanele care sufera de atacuri de panica, spre exemplu, tind sa creada ca isi vor pierde mintile, ca vor pierde controlul, ajungand in situatii umilitoare, sau ca vor muri de un atac de cord asociat cu anxietatea pe care o resimt. Aceste ganduri creaza si mai multa anxietate, in parte deoarece leaga prezentul de un viitor imaginar, in care exista posibilitatea sa apara astfel de rezultate infricosatoare. Daca suferi de o tulburare de anxietate, atunci stii ca aceasta poate genera un cerc vicios.

Poligraful bazinului de rechini
Imagineaza-ti un rezervor imens cu apa, plin cu rechini, si ca stai chiar deasupra lui, conectat la cel mai sensibil poligraf de pe pamant.
Sarcina ta e una simpla: sa nu fii deloc nelinistit. Daca nu reusesti insa lucrul acesta, platforma pe care stai se va rasturna, iar tu vei cadea in bazin.
Ce crezi ca se va intampla? Pare extrem de probabil ca vei deveni cat se poate de nelinistit. Este exact ceea ce se intampla in timpul unui atac de panica: mai intai simti o tresarire de anxietate, apoi iti imaginezi ororile care se pot intampla, reactionezi la asta si,in cateva secunde, buufffff! Ai cazut in bazinul cu rechini.

Dr.Steven C. Hayes
„Noua terapie prin
acceptare si angajament”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.