Atacurile de panică.

Persoanele care suferă de atacuri de panică, spre exemplu, tind să creadă că își vor pierde mințile, că vor pierde controlul, ajungând în situații umilitoare, sau că vor muri de un atac de cord asociat cu anxietatea pe care o resimt. Aceste gânduri creează și mai multă anxietate, în parte deoarece leagă prezentul de un viitor imaginar, în care există posibilitatea să apară astfel de rezultate înfricoșătoare. Dacă suferi de o tulburare de anxietate, atunci știi că aceasta poate genera un cerc vicios.

Poligraful bazinului de rechini
Imaginează-ți un rezervor imens cu apă, plin cu rechini, și că stai chiar deasupra lui, conectat la cel mai sensibil poligraf de pe pământ.
Sarcina ta e una simplă: să nu fii deloc neliniștit. Dacă nu reușesti însă lucrul acesta, platforma pe care stai se va răsturna, iar tu vei cădea în bazin.
Ce crezi că se va întâmpla? Pare extrem de probabil că vei deveni cât se poate de neliniștit. Este exact ceea ce se întâmplă în timpul unui atac de panică: mai întâi simți o tresărire de anxietate, apoi îți imaginezi ororile care se pot întâmpla, reacționezi la asta și, în câteva secunde, buufffff! Ai căzut în bazinul cu rechini.

Dr.Steven C. Hayes
Noua terapie prin
acceptare si angajament”.

Sursa fotografiei: internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *