Au mintile noastre puterea de a crea boala? Bineinteles ca da.

Acum voi incepe sa descriu „sindromul persoanei care sta intr-un balon”. Ce se intampla cu persoana din balon? Mintea sa inocenta, de copil, crede cu entuziasm tot ce se spune despre sanatatea holistica si despre nutritie, incepe sa citeasca toata literatura despre acest domeniu. Daca vom continua sa citim acea literatura suficient de mult, vom descoperi ca tot ceea ce este in lumea noastra, tot ce am trait, tot mediul inconjurator si tot ceea ce este in univers ne va ucide. Acesta este mesajul pe care il vom primi. Magneziul ne va ucide, calciul ne va ucide. Energia din covoare, tablouri si tot ceea ce este in aer ne va ucide. Daca trecem pe langa cineva care fumeaza ne gandim „ah, o sa fac cancer la plamani”. Aceste sisteme de gandire negativa sunt foarte puternice. Cu toate acestea, avem puterea de a le anula, unul cate unul.
O persoana care sta intr-un balon merge la o petrecere unde toata lumea mananca mancarea pe care ea o considera nimic mai mult decat „otrava”. Se omoara pe ei insisi cu fripturile si cu pesticidele din fructe si legume.
Colesterolul ma va ucide. Adio colesterol. Apa ma va ucide. Produsele lactate ma vor ucide, carnea ma va ucide. Ei atunci mananc fructe! Ok. Dar fructele sunt pline cu pesticide. Pe naiba! adio fructe. Apoi legumele. Oh! Legumele sunt pline de pesticide si ele! Pestele contine mercur. Ce mai ramane de mancat?
Devenim din ce in ce mai paranoici. Nu devenim mai sanatosi, ci mai paranoici.
De ce a murit acest barbat care alerga in fiecare zi si traia o viata sanatoasa? A murit pentru ca a devenit o persoana cu o viziune paranoica despre lumea care s-a inchis pentru el. Nu putea respira aerul cu incredere. Nu putea sa se bucure de covoare pentru ca acestea ii faceau alergie. Emisiile de gaz din vopseluri sau din gurile de aerisire, ori din fumul unei tigari urmau sa-i provoace cancer…
Suntem fiinte infinite care sunt supuse doar acelor lucruri pe care le avem in mintea noastra. Avem puterea de a anula aceste sisteme de credinte. Avem puterea de a refuza sa credem in negativitatea sistemelor colective de convingeri si sa le spunem „nu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *