Caramizile din care se construieste respectul de sine

Principalele caramizi pentru a construi respectul de sine sunt ratiunea si productivitatea.
Ratiunea este capacitatea dumneavoastra de a gandi si de a emite judecati. E recunoasterea faptului ca aveti un creier capabil sa gandeasca lucrurile pana la capat si sa traga propriile sale concluzii. E intelegerea faptului ca puteti sa va stabiliti telurile si sa alegeti calea care va va duce la implinirea lor.
Productivitatea este masura a ceea ce ati realizat. Nu se rezuma doar la pontarea de prezenta si parcurgerea rutiniera a zilei. Consta in distanta pe care ati parcurs-o pe drumul spre scopul ales. Poate insemna un pas mic, dar acesta e mai semnificativ decat toate hartiile pe care le-ati scris, decat toate vasele pe care le-ati spalat, decat toate sarcinile pe care le-ati indeplinit. Daca luati o hartie si un creion si desenati omuleti, faceti un pas spre implinirea visului de a picta. Aceasta inseamna productivitate.
Cand puteti privi in urma, parcurgand in memorie pasii care v-au dus mai aproape de realizarea viselor, va puteti determina productivitatea. De aici va vine sentimentul de implinire. Veti sti ca ati realizat ceva, indiferent cat de mic sau cat de mare. Veti intelege, si veti simti in adancul inimi, ca sunteti o fiinta omeneasca vrednica.
Acesta este respectul de sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *