Cauzele inconstiente ale acneei

Cand apare pe fata, acneea are legatura cu individualitatea, este in legatura cu ceea ce traiesc in interiorul meu si cu ceea ce se intampla in exteriorul meu. Fata este acea parte din mine care intra prima in contact cu ceilalti, cea care ma ajuta sa fiu acceptat sau respins. Acneea poate aparea atunci cand ma aflu intr-un conflict, pe plan emotional sau mental, cu propria mea realitate, mai ales in adolescenta, cand personalitatea nu este inca bine conturata. Acest conflict este legat de exprimarea de sine, de critica, de resentiment, de frica, de rusine sau de nesiguranta fata de mine si fata de ceilalti si indica o non-acceptare a propriei mele fiinte. Ma consider urat si uneori, chiar dezgustator. Toate aceste sentimente sunt intr-o efervescenta in interiorul meu. Revolutia interioara pe care o traiesc, se manifesta printr-o eruptie a cosurilor.
Stiu ca mancarea de tip fast-food poate favoriza aparitia acneei si poate afecta functionarea ficatului, sediul furiei. Acest lucru imi aminteste faptul ca, daca mananc foarte repede, cu lacomie, vreau de fapt sa umplu un gol interior.
Acneea in timpul adolescentei este adeseori in legatura cu schimbarile interioare pe care le traiesc in momentul in care aleg intre frica de a fi deschis fata de mine insumi si fata de ceilalti ( opunere, alegeri,decizii) si de a rupe astfel (de multe ori inconstient) orice contact cu ceilalti si, pe de alta parte, optiunea de a vrea sa fac fata schimbarilor din viata mea.
Ma uratesc pentru a filtra astfel oamenii pe care nu vreau sa ii am in apropierea mea. Stabilesc niste granite, imi marchez teritoriul si nu las sa intre decat oamenii cu care ma simt intr-adevar bine. Ma inchid in mine si vreau sa raman astfel. Nu reusesc sa ma iubesc suficient de mult: astfel, ceilalti nu ma pot iubi nici ei.
Ma compar cu ceilalti si imi gasesc tot felul de defecte (sunt prea gras, prea mic etc.)
sursa:Marele dictionar al bolilor si afectiunilor-Jacques Martel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.