Ce sa facem daca ne chinuie vinovatia?

-Straduiti-va sa evaluati in mod obiectiv urmarile. Cat sunt de groaznice? Cat sunt de ireparabile?
-Examinati-va in mod cinstit intentiile.V-ati gandit, ati presupus, ca situatia poate lua o astfel de intorsatura? Daca nu, asta scade in mod substantial gradul vinovatiei voastre obiective.
-Daca chiar ati procedat urat in mod constient, evaluati- poate impreuna cu un preot- daca gresala voastra poate fi considerata ceva obisnuit si banal, tipic pentru majoritatea oamenilor(m-am enervat, am intarziat…), sau este vorba de un pacat intr-adevar serios? Apelati la Spovedatie . Eliberati-va sufletul.
-Daca simtiti ca intensitatea suferintelor este adecvata marimii vinovatiei voastre, ganditi-va: ce vrea sa va transmita? Ce sa nu mai faceti? Discutati cu voi insiva in mod cald si tandru, cum ati discuta cu cineva drag.
-Daca va veti da seama ce anume va framanta mai mult decat orice, analizati aceasta framantare si anxietate. Intrebati-o cu privire la ce anume va avertizeaza, ce vi se poate intampla daca nu va veti invinui si nu veti fi responsabili pentru ceea ce n-are legatura cu voi.

  • Daca anxietatea voastra este excesiva, aduceti-va aminte cine anume si cand v-a invatat sa reactionati asa. Probabil ati invatat de la oamenii acestia care si ei la randul lor erau afectati de anumite evenimente din viata lor.
  • Straduiti-va sa va amintiti cand anume a aparut anxietatea, dupa care eveniment? Adesea contextul si situatia s-a schimbat demult, dar ne-am obisnuit sa actionam asa.Multumiti-i anxietatii voastre, fiindca v-a ocrotit, dupa care luati-va ramas bun de la ea.
  • Simtiti-va oameni maturi, care au acum capacitatea de a analiza in mod rational evenimentele si propriile comportamente. Va puteti apara, puteti cere ajutor si sprijin de la cei din jur. De asemenea, puteti sa va iubiti mai mult pe voi insiva, deoarece chiar voi sunteti oamenii cei mai apropiati voua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.