Cine face bulimie?

90 la suta dintre victime sunt femei, de regula in jurul varstei de 20 de ani, dar orice persoana poate deveni bulimica intre 15-60 ani. 10 la suta sunt barbati. Si ei se incadreaza in aceleasi limite de varsta.
Majoritatea bulimicilor nu se afla, de regula, in culmea domeniului lor de activitate. Desi sunt ambitiosi, se lasa prea usor distrasi pentru a se concentra asupra propriei cariere. Bulimicii sunt foarte prietenosi si sociabili. Sunt plini de compasiune si se feresc sa jigneasca pe cineva. Sunt emotivi, predispusi la stari de deprimare si sentimente de vinovatie. Plictiseala ii deprima, mai ales daca le lipseste compania unor persoane adulte, cum se intampla cu femeile care raman acasa pentru a avea grija de copii.
Cei care sufera de bulimie sunt obsedati de mancare si obezitate si vor sa scape de grija lor, dar fara stirea altora. Sunt experti in a gasi scuze pentru a merge la toaleta dupa luarea unei mese, fie ca sunt acasa, fie ca sunt intr-un restaurant elegant. Cei ce fac abuz de laxative frecventeaza mai multe farmacii, prin rotatie pentru a nu trezi suspiciuni.
Prin ce se deosebesc barbatii? Cand sunt stresate, fetele si femeile, de obicei recurg la dulciuri, iar barbatii la bautura.
Vi se potriveste cat de cat descrierea? Este posibil sa va aflati pe un drum periculos. Asemenea alcoolismului, bulimia se instaleaza inainte de a va da seama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.