Cine sufera de fapt cand nu iertam?

Nu stiu cum s-a ajuns la ideea ca daca noi nu-i iertam pe ceilalti, cei care sufera sunt ei. E o prostie. Cand spunem: „Nu te voi ierta niciodata!” Cine sufera? Nu celalalt! Masor podeaua in lung si in lat, am insomnii, dureri de cap si indigestie, iar celalalt probabil ca e in oras, pe la vre-o petrecere.
Daca nu iert, asta imi ruineaza mie viata!E usor sa ierti pe cineva? De obicei, nu. Este greu sa ii ierti pe oameni pentru ca, atunci cand incercam sa iertam, ne concentram asupra a ceea ce au facut. Asa ca devenim din ce in ce mai inversunati.
Iata un gand care ar putea fi de ajutor: nici macar sa nu incerci sa ierti oamenii. Doar cauta-le calitatile, cauta lucruri de apreciat la ei. Daca gasesti o calitate si te concentrezi asupra acesteia, mai devreme sau mai tarziu vei gasi altceva de apreciat si tot asa. Si, pe masura ce vezi tot mai multe lucruri bune, relatia voastra se va vindeca.
Daca relatia voastra se vindeca, trecutul va avea grija de el insusi. Pentru a-i ierta pe ceilalti, nu trebuie sa fii de acord cu ceea ce au facut. Trebuie doar sa vrei ca viata ta sa functioneze.
Pe scurt..
Nu-i ierti pe ceilalti pentru binele lor, o faci pentru binele tau.

Un comentariu la „Cine sufera de fapt cand nu iertam?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *