Cine suferă de fapt când nu iertăm?

Nu stiu cum s-a ajuns la ideea că dacă noi nu-i iertăm pe ceilalti, cei care suferă sunt ei. E o prostie. Când spunem: „Nu te voi ierta niciodată!” Cine suferă? Nu celălalt! Măsor podeaua în lung și în lat, am insomnii, dureri de cap și indigestie, iar celălalt probabil că e în oraș, pe la vreo petrecere.
Dacă nu iert, asta îmi ruinează mie viața. E ușor să ierți pe cineva? De obicei, nu. Este greu sa îi ierți pe oameni pentru că, atunci când încercăm să iertăm, ne concentrăm asupra a ceea ce au făcut. Așa că devenim din ce în ce mai inverșunați.
Iată un gând care ar putea fi de ajutor: nici măcar să nu încerci să ierți oameni! Doar caută-le calitățile, caută lucruri de apreciat la ei. Dacă găsești o calitate și te concentrezi asupra acesteia, mai devreme sau mai târziu vei găsi altceva de apreciat și tot așa. Și, pe măsură ce vezi tot mai multe lucruri bune, relația voastră se va vindeca.
Dacă relația voastră se vindeca, trecutul va avea grijă de el însuși. Pentru a-i ierta pe ceilalți, nu trebuie să fii de acord cu ceea ce au făcut. Trebuie doar sa vrei ca viața ta să funcționeze.
Pe scurt..
Nu-i ierți pe ceilalți pentru binele lor, o faci pentru binele tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *