Convingerile care predispun la boală

Așa cum arată psihiatrul de renume mondial, David R. Hawkins, predispoziția noastră de a accepta convingerile negative depinde în primul rând de cât de multă negativitate am acumulat în noi. O minte pozitivă va refuza să accepte gânduri negative și le va respinge ca neadevărate pentru sine. Refuză de obicei să creadă ideile negative. Știm ce ușor este să vinzi auto-condamnarea unei persoane încărcate de vinovăție sau frica de boală unei persoane înfricoșate de boli.
Ideea că „răceala se ia” este un bun exemplu. Corpul se supune minții și convingerilor sale cum că virozele sunt cauzate de viruși care se pot „prinde” și sunt contagioși. Astfel, corpul, care este controlat de convingerile minții, aduce în manifestare răceala. Gândul că toata lumea răcește, va fi asimilat și crezut de o persoană care conține suficient de multă vinovăție, frică și naivitate. O persoană care a renunțat la convingerile negative ce însoțesc frica și vinovăția, nu are o minte înspăimântată care să gândească : „umblă o viroză; sigur am s-o iau și eu, ca toți ceilalți”.
Acestea sunt dinamicile din spatele bolilor. Mecanismele funcționează prin intermediul alterațiilor induse de minte în curgerea energiei în sistemul bioenergetic, și printr-o revărsare a energiei suprimate chiar în sistemul nervos autonom.
Gândul este puternic pentru că are o rată înaltă a vibrației. Un gând este chiar un lucru. Are un tipar energetic. Cu cât îi dăm mai multă energie, cu atât mai puternic se va manifesta pe sine în lumea fizică. Acesta este paradoxul așa numitei „educații pentru sănătate”. Efectul paradoxal este că li se dă atâta putere gândurilor înfricoșătoare, încât epidemiile sunt, într-adevăr, amplificate prin mass-media. „Avertismentele” transmise prin presă, care au la bază frica despre pericolul de îmbolnăvire creează în câmpul general mental cadrul necesar pentru ca exact acel lucru să se petreacă.
Cu cât ne temem mai mult, cu atât mai repede devenim programați, și corpul nostru va răspunde în consecință. Frica de boli, substanțe, alimente, aer si energii, ajuns la un punct în care s-a transformat într-o paranoia.
Asta i se poate întâmpla și unei persoane rezonabile, chiar și unui medic. A început cu polenul, ambrozia, părul de animale, praful, lâna, ciocolata, brânza și nucile. Mai târziu s-a adăugat zahărul(hiperglicemie), ouăle și produsele lactate(colesterol)…
Următoarele pe lista „dăunătorilor” sunt vopselurile alimentare, zaharina, cofeina, aluminiul, materialele sintetice, zgomotul, luminile fluorescente, deodorantele, mineralele din apă, clorul din apă, petrolul, alimentele acide, pesticidele, fructele cu semințe…
Lumea se micșorează devenind așa de mică încât nu mai e nimic de mâncat. Nimic nu mai putem îmbrăca. Nu mai e aer pe care sa îl putem respira. Frica, frica, frica….
Adevărul este ca ceea ce ținem în minte are tendința de a se manifesta, inclusiv convingerile de care nu suntem conștienți.
Vinovatul nu este lumea, ci mintea. Toată programarea negativă pe bază de frică se află în minte, iar corpul se supune minții. Cu alte cuvinte, nu iedera provoacă alergie, ci convingerea minții că iedera este un alergen.
Pe măsură ce mintea renunță la convingerile ei, dispar și reacțiile corpului.

Sursa fotografiei: internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *