Convingerile care predispun la boala

Asa cum arata psihiatrul de renume mondial, David R. Hawkins, predispozitia noastra de a accepta convingerile negative depinde in primul rand de cat de multa negativitate am acumulat in noi. O minte pozitiva va refuza sa accepte ganduri negative si le va respinge ca neadevarate pentru sine. Refuza de obicei sa creada ideile negative. Stim ce usor este sa vinzi autocondamnarea unei persoane incarcate de vinovatie sau frica de boala unei persoane infricosate de boli.
Ideea ca „raceala se ia” este un bun exemplu. Corpul se supune mintii si convingerilor sale cum ca virozele sunt cauzate de virusi care se pot „prinde” si sunt contagiosi. Astfel, corpul, care este controlat de convingerile mintii, aduce in manifestare raceala. Gandul ca toata lumea raceste va fi asimilat si crezut de o persoana care contine suficient de multa vinovatie, frica si naivitate. O persoana care a renuntat la convingerile negative ce insotesc frica si vinovatia, nu are o minte inspaimantata care sa gandeasca : „umbla o viroza; sigur am s-o iau si eu, ca toti ceilalti”.
Acestea sunt dinamicile din spatele bolilor. Mecanismele functioneaza prin intermediul alteratiilor induse de minte in curgerea energiei in sistemul bioenergetic si printr-o revarsare a energiei suprimate chiar in sistemul nervos autonom.
Gandul este puternic pentru ca are o rata inalta a vibratiei. Un gand este chiar un lucru. Are un tipar energetic. Cu cat ii dam mai multa energie, cu atat mai puternic se va manifesta pe sine in lumea fizica. Acesta este paradoxul asa numitei „educatii pentru sanatate”. Efectul paradoxal este ca li se da atata putere gandurilor infricosatoare incat epidemiile sunt, intr-adevar, amplificate prin mass-media. „Avertismentele” transmise prin presa, care au la baza frica despre pericolul de imbolnavire creaza in campul general mental cadrul necesar pentru ca exact acel lucru sa se petreaca.
Cu cat ne temem mai mult, cu atat mai repede devenim programati si corpul nostru va raspunde in consecinta. Frica de boli, substante, alimente, aer si energii, ajuns la un punct in care s-a transformat intr-o paranoia.
Asta i se poate intampla si unei persoane rezonabile, chiar si unui medic. A inceput cu polenul, ambrozia, parul de animale, praful, lana, ciocolata, branza si nucile. Mai tarziu s-a adaugat zaharul(hiperglicemie), ouale si produsele lactate(colesterol)…
Urmatoarele pe lista „daunatorilor” sunt vopselurile alimentare, zaharina, cofeina, aluminiul, materialele sintetice, zgomotul, luminile fluorescente, deodorantele, mineralele din apa, clorul din apa, petrolul, alimentele acide, pesticidele, fructele cu seminte…
Lumea se micsoreaza devenind asa de mica incat nu mai e nimic de mancat. Nimic nu mai putem imbraca. Nu mai e aer pe care sa il putem respira. Frica, frica, frica….
Adevarul este ca ceea ce tinem in minte are tendinta de a se manifesta, inclusiv convingerile inconstiente, de care nu suntem constienti.
Vinovatul nu este lumea, ci mintea. Toata programarea negativa pe baza de frica se afla in minte, iar corpul se supune mintii. Cu alte cuvinte, nu iedera provoaca alergie, ci convingerea mintii ca iedera este un alergen.
Pe masura ce mintea renunta la convingerile ei, dispar si reactiile corpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.