Cum functioneaza transa si hipnoterapia

Termenul de transa se refera la o stare mintala de visare, deseori experimentata de oameni atunci cand mediteaza, asculta muzica, participa la un seminar lung, merg pe autostrada noaptea si trec printr-o inducere hipnotica, sau cand asteapta rabdatori in sala de asteptare a unui terapeut. Singura diferenta dintre aceste tipuri de transa este modalitatea de inducere. Fie ca este indusa de un hipnoterapeut sau de o autostrada lunga, transa e transa.
Transa este o stare de constientizare pasiva indreptata spre interior. Aceasta stare este asociata cu o implicare puternica in evenimentele imaginate, o schimbare catre o modalitate de intelegere a cuvintelor si frazelor scoase din context si o interpretare a restrictiilor impuse de obicei asupra abilitatilor si raspunsurilor inconstiente.
Procesul de hipnoterapie este realizat astfel incat sa profite la maxim de aceste caracteristici ale transei.
Clientii in transa sunt capabili sa fie mai atenti la propriile surse inconstiente de informare . De asemenea , pot accepta cu mai multa usurinta afirmatii indirecte sau chiar directe din partea terapeutului fara a le neglija sau chiar respinge.
In starea de transa, clientii isi pot imagina evenimentele cu o asemenea claritate si implicare relaxata incat trec prin schimbari de performante, atitudini si idei ca intr-o situatie reala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.