Cum sa nu mancam

In zilele noastre, in ciuda faptului ca foamea este de domeniul trecutului si ca traim intr-o societate in care avem acces oricand la mancare, resimtim probleme de sanatate, oboseala cronica si vitalitate tot mai redusa- cu alte cuvinte, avem forta vitala diminuata. Suntem victimele propriului nostru succes:mancam prea mult si prea des. Rezulta ca, daca am dobandit obiceiul de a fi mereu satui, ne privam de posibilitatea de a impulsiona activitatile de reciclare din interiorul celulelor.
Se poate vedea ca, pe termen lung, aceasta este cea mai serioasa amenintare la adresa sanatatii noastre. Ni s-a spus in repetate randuri ca trebuie sa mancam, si chiar si cat trebuie sa mancam, pentru a duce o viata sanatoasa. Fie ca urmam sfatul nutritionistului, fie ca nu, cei mai multi dintre noi stim, in linii mari, cum sa mancam. Ceea ce trebuie sa invatam este cum sa nu mancam, pentru a ne detoxifica organismul si a ne revitaliza corpul.
Stiinta nutritional- conventionala abia daca acorda atentie avantajelor oferite de abtinerea de la mancare. In schimb, s-a pus un accent coplesitor pe importanta necesitatii caloriilor si nutrientilor.
Cunoastem cu totii riscurile supraalimentatiei– castig in greutate, boli metabolice, diabet,boli de inima, cancer si tot restul. Dar trebuie nu numai sa ne abtinem de la a manca prea mult, ci si sa fim atenti la ce mancam.
Ce putem face ca sa ne recapatam vitalitatea naturala?
Exista o metoda simpla pentru a reactiva uzina de reciclare a celulelor din corpul nostru. Aceasta este metoda straveche a postului. Pentru a-ti recapata sanatatea si vigoarea din tinerete te indemn sa practici metoda postului. Postul ajuta la detoxifierea organismului, ne intinereste si ne prelungeste viata, organismul se vindeca.
Datorita faptul ca organismul nostru se curata de tot felul de reziduri, pielea noastra capata stralucire, este mai sanatoasa, corpul nostru este mai plin de energie, calitatea somnului va creste, scapam de anxietate, tensiune, starea de sanatate ni se imbunatateste, durerile musculare si starile de disconfort dispar si digestia se imbunatateste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *