Cum sa te prezinti la un interviu

1. Fii sigur/a pe tine si deschis/a! Cand cei prezenti la interviu sesizeaza aceste calitati, considera ca e mult mai simplu sa comunice cu tine.

2. Atitudinea potrivita este necesara! Limbajul corpului poate spune multe despre starea ta si despre gradul de stapanire de sine. O miscare lenesa da impresia de insecuritate si infrangere. Trebuie sa ai tot timpul o tinuta dreapta, daca este posibil, cu o mana in sold (daca stai in picioare) sau cu o mana pe birou, mai ales daca vrei sa convingi ca esti o persoana puternica, sigura pe tine, independenta. Nu te foi! Tine-ti mainile pe langa corp sau in poala. Nu iti roade unghiile, nu-ti rasuci parul…

3. Zambeste! Nu este necesar sa ti se vada dintii, e suficient doar un zambet. Ai grija sa nu treci foarte rapid de la zambet la o fata serioasa, pentru ca cei din jur vor simti ca esti fals/a sau ca nu ii placi..

4. Mentine un contact vizual! Stai concentrat/a asupra persoanei cu care vorbesti si nu pe altceva, pentru a evita sa transmiti ca nu o apreciezi si nu o vrei in preajma ta.

5. Imbraca-te corespunzator! fii original/a si subliniaza-ti unicitatea personalitatii tale. Asta poate transmite sugestia ca esti la curent cu tot ce se intampla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.