Cum sa te prezinti la un interviu

1. Fii sigur/a pe tine si deschis/a! Cand cei prezenti la interviu sesizeaza aceste calitati, considera ca e mult mai simplu sa comunice cu tine.

2. Atitudinea potrivita este necesara! Limbajul corpului poate spune multe despre starea ta si despre gradul de stapanire de sine. O miscare lenesa da impresia de insecuritate si infrangere. Trebuie sa ai tot timpul o tinuta dreapta, daca este posibil, cu o mana in sold (daca stai in picioare) sau cu o mana pe birou, mai ales daca vrei sa convingi ca esti o persoana puternica, sigura pe tine, independenta. Nu te foi! Tine-ti mainile pe langa corp sau in poala. Nu iti roade unghiile, nu-ti rasuci parul…

3. Zambeste! Nu este necesar sa ti se vada dintii, e suficient doar un zambet. Ai grija sa nu treci foarte rapid de la zambet la o fata serioasa, pentru ca cei din jur vor simti ca esti fals/a sau ca nu ii placi..

4. Mentine un contact vizual! Stai concentrat/a asupra persoanei cu care vorbesti si nu pe altceva, pentru a evita sa transmiti ca nu o apreciezi si nu o vrei in preajma ta.

5. Imbraca-te corespunzator! fii original/a si subliniaza-ti unicitatea personalitatii tale. Asta poate transmite sugestia ca esti la curent cu tot ce se intampla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *