De ce dietele nu dau rezultate

Dovezile sunt coplesitoare. Ganditi-va numai la numarul colosal de reclame cu care am fost bombardati in ultimii ani, in care ni se propunea o extraordinara varietate de diete cu efect garantat. Acum stati o clipa si ganditi-va: daca macar una dintre ele ar fi dat rezultate, problema voastra era demult rezolvata.
Problema este ca dietele va impun restrictii, nu aveti voie sa mancati ce si cat vreti.
Daca nu tineti dieta, puteti manca tot ce vreti, atunci cand vreti. Mancarea nu va guverneaza viata, ci este o parte placuta a ei. In momentul in care spuneti: Trebuie sa mananc mai putin sau sa renunt la anumite alimente, deja faceti un sacrificiu. Veti fi nefericiti si frustrati, iar mancarea o sa vi se para la fel de grozava. Ba mai mult o sa vi se para de 100 de ori mai grozava. Si pe cat de grozava o sa vi se para, pe atat de nefericiti si frustrati o sa va simtiti. Se va crea o reactie in lant de tipul cauza-efect, foarte asemanatoare cu sentimentul de nefericire .
Cand tineti o dieta aveti o permanenta senzatie de foame. Gandul la urmatoarea masa va domina intreaga viata. Va simtiti jalnic fiindca nu aveti voie sa mancati, iar cand se apropie fericitul moment al mesei sunteti in aceeasi dispozitie pentru ca ori nu puteti manca pana va potoliti foamea, ori nu va plac alimentele care va sunt premise; in plus de cele mai multe ori va simtiti vinovati fiindca mancati mai mult decat va permite dieta.
Daca nu sunteti la dieta, puteti renunta la o parte dintr-o masa sau chiar la o masa intreaga, fara sa aveti sentimentul ca ati pierdut mare lucru. Cand sunteti la dieta, nu consumati niciodata un numar mai mic de calorii decat cel permis, ba chiar de cele mai multe ori depasiti limita.
Trebuie sa recunoastem ca dietele ne fac sa consideram mancarea de nepretuit, in vreme ce a manca devine un cosmar. Toate practicile pe care le implica o dieta, plus senzatiile de frustrare, nefericire si esec pe care le ceeaza, ne fac sa credem ca a slabi e ceva inspaimantator. Acceptati aceasta realitate: DIETELE NU DAU REZULTATE. Adevarata problema o reprezinta obiceiurile noastre alimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.