Durerea ne conduce la sursa

Durerea este cel mai bun ghid. Durerea atrage atentia asupra problemei. Asta si trebuie sa faca. Daca rana sau sursa durerii este grava, va depasi orice alt stimul si va atrage atentia. Durerea provocata de surse mai putin periculoase se pot retrage in fundal in timp ce atentia este capturata de altceva, cum ar fi un film interesant. Dar imediat ce filmul devine plictisitor, reapar chiar si durerile minore.
Cand cineva sufera, raspunsurile inconstiente ale lui sau ei vor dezvalui disconfortul. Natura si locatia durerii fizice este dezvaluita de felul in care merge, in care isi ajusteaza pozitia corpului sau in care isi freaca inconstient zona afectata.
Durerea fizica pare a fi marita in intunericul linistit al dormitorului pentru ca este singurul lucru de care suntem constienti in acel moment. Si sursele de durere psihologica sau emotionala sunt mai greu de ignorant in acele momente linistite. Gandurile aluneca spre acele sentimente, griji sau amintiri nedorite si neplacute.
Chiar si in timpul somnului, durerea nu poate fi evitata. Somnul nelinistit creat de durerea fizica este reflectat in visele si visarile cu ochii deschisi incarcate de emotii deranjante ale unei persoane cu dureri psihice. Inconstientul continua sa faca eforturi pentru a atrage atentia asupra problemelor nerezolvate si a ranilor neingrijite. Incearca sa ne faca sa constientizam ignoranta noastra legata de sursa durerii, chiar daca o vrem sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.