Durerea ne conduce la sursă

Durerea este cel mai bun ghid. Durerea atrage atenția asupra problemei. Asta și trebuie să facă. Dacă rana sau sursa durerii este gravă, va depăși orice alt stimul si va atrage atenția. Durerea provocată de surse mai puțin periculoase se pot retrage în fundal in timp ce atenția este capturată de altceva, cum ar fi un film interesant. Dar imediat ce filmul devine plictisitor, reapar chiar si durerile minore.
Când cineva suferă, răspunsurile inconștiente ale lui sau ei vor dezvălui disconfortul. Natura și locația durerii fizice este dezvăluită de felul în care merge, în care își ajustează pozitța corpului sau în care își freacă inconștient zona afectată.
Durerea fizica pare a fi mărită în întunericul liniștit al dormitorului pentru că este singurul lucru de care suntem conștienți în acel moment. Și sursele de durere psihologică sau emoțională sunt mai greu de ignorant in acele momente liniștite. Gândurile alunecă spre acele sentimente, griji sau amintiri nedorite si neplăcute.
Chiar si în timpul somnului, durerea nu poate fi evitată. Somnul neliniștit creat de durerea fizică este reflectat în visele și visările cu ochii deschiși încărcate de emoții deranjante ale unei persoane cu dureri psihice. Inconștientul continuă să facă eforturi pentru a atrage atenția asupra problemelor nerezolvate și a rănilor neîngrijite. Încearcă să ne facă să conștientizăm ignoranța noastră legată de sursa durerii, chiar daca o vrem sau nu.

sursa fotografiei: internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *