Există un preț, pe care îl plătim pentru slăbiciunile noastre

Mai devreme sau mai târziu suportăm consecințele fricilor nerezolvate, neputințelor noastre, ale neîncrederii în noi înșine. Faptul că așteptăm de la ceilalți ceea ce ar trebui să vină de la noi nu rămâne fără urmări. Suportăm rezultatele lenei de a gândi, lipsei de acțiune, neperseverenței.
Prețul este suferința.
O suferință, cel mai adesea ascunsă, ce se poate întinde pe durata întregii vieți, dacă nu reconsiderăm ceea ce știm și nu așezăm lucrurile într-o nouă formă.
O suferință pe care o putem utiliza în folosul nostru sau care, dimpotrivă, se poate constitui in laitmotivul vieții noastre. Poate fi o pârghie în devenirea noastră și împlinirea potențialului latent.
Aspectul fizic de adult nu înseamnă ca și ceea ce se află înăuntru este tot adult. Sub înfățișarea adultului se pot afla trăirile, fricile, emoțiile copilului. Maturizarea fizică nu aduce cu ea în mod obligatoriu și maturizarea psihologică.
Iți propun să începi să iți vindeci rănile și să te adaptezi mecanismelor de apărare la situațiile prezente. Renunță la recrearea acelor situații de viață care înseamnă blocaje, ancore, care te țin în umbra a ceea ce ai putea fi.
Asumă-ți viața. Renunță la autosabotare și reacționează adecvat în momentul prezent.