Exista un pret pe care il platim pentru slabiciunile noastre

Mai devreme sau mai tarziu suportam consecintele fricilor nerezolvate, neputintelor noastre, ale neincrederii in noi insine. Faptul ca asteptam de la ceilalti ceea ce ar trebui sa vina de la noi nu ramane fara urmari. Suportam rezultatele lenei de a gandi, lipsei de actiune, neperseverentei.
Pretul este suferinta.
O suferinta, cel mai adesea ascunsa, ce se poate intinde pe durata intregii vieti, daca nu reconsideram ceea ce stim si nu asezam lucrurile intr-o noua forma.
O suferinta pe care o putem utiliza in folosul nostru sau care, dimpotriva, se poate constitui in laitmotivul vietii noastre. Poate fi o parghie in devenirea noastra si implinirea potentialului latent.
Aspectul fizic de adult nu inseamna ca si ceea ce se afla inauntru este tot adult. Sub infatisarea adultului se pot afla trairile, fricile, emotiile copilului. Maturizarea fizica nu aduce cu ea in mod obligatoriu si maturizarea psihologica.
Iti propun sa incepi sa iti vindeci ranile si sa te adaptezi mecanismelor de aparare la situatiile prezente. Renunta la recrearea acelor situatii de viata care inseamna blocaje, ancore, care te tin in umbra a ceea ce ai putea fi.
Asuma-ti viata. Renunta la autosabotare si reactioneaza adecvat in momentul prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *