Exprimarea inseamna viata, reprimarea inseamna sinucidere

De ce se reprima atat de mult omul, pana cand devine bolnav? Deoarece societatea il invata sa se autocontroleze, nu sa se transforme. Transformarea nu are de-a face nimic cu controlul.
Prin reprimare, mintea se divizeaza. Partea pe care o acceptatii devine constienta, iar cea pe care nu o acceptatii (sau pe care o negati) devine inconstienta. Acest proces nu este natural. El se petrece numai din cauza reprimarii. Voi aruncati in subconstient toate gunoaiele pe care le respinge societatea, dar retineti: cu cat aruncati mai multe lucruri aici, cu atat mai plenar devin acea parte integranta din voi. Ele va patrund in maini, oase, in sange, in bataile inimii.
La ora actuala, studiile arata ca 80% din boli sunt cauzate de emotiile reprimate.
Marea majoritate a atacurilor de cord sunt manifestari ale maniei reprimate in inima, ale urii care a otravit inima.
Asadar, regula este urmatoarea: controlul reprima, iar transformarea exprima.
Nu trebuie insa sa va exprimati in fata celorlalti. Daca va descarcati mania asupra altor persoane, creati un lant de evenimente, caci si ceilalti sunt la fel ca voi, la fel de inconstienti. Ei se vor descarca la randul lor asupra voastra, caci si-au reprimat la fel de multa manie. Se creeaza astfel un lant de evenimente: voi va descarcati asupra lor, ei de descarca asupra voastra, si astfel deveniti dusmani.
Nu va mai descarcati mania asupra altora. Este ca si cum ati vomita: nimeni nu se duce sa vomite pe altcineva. Va puteti duce in baie sa vomitati. In acest fel, va veti curata organismul. Cine isi suprima voma se simte ingrozitor; cine se elibereaza prin voma se simte din nou bine, sanatos, eliberat. Ati mancat ceva toxic si organismul a respins mancarea. Nu are nici un rost sa va fortati stomacul sa accepte ceea ce nu doreste. Mania este un proces similar, dar la nivel mental. Ati ingerat ceva toxic, iar psihicul dumnevoastra doreste sa il elimine, dar nu aveti nici un motiv sa aruncati acest deseu asupra unei alte persoane. Din cauza acestui risc, societatea ii invata pe oameni sa se controleze.
Ori de cate ori simtiti ca va afundati intr-o problema, deveniti constienti, alergati, sariti, dansati,rugati-va, dar nu continuati sa va afundati in ea. Faceti imediat altceva, astfel incat energia care a creat problema sa devina fluida, sa se desghete, sa se topeasca, sa se risipeasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *