Gestionarea creierului

Ca persoane responsabile, noi putem sa ne gestionam creierul si sa ne controlam rezultatele.


Cuvantul”minte” se refera la „minte, dispozitie, ratiune, practica, intelegere, gandire,judecata.” Cei mai multi oameni par sa gandeasca si sa actioneze ca si cum ar avea control asupra propriei minti. Bandler scria in 1985:

„Foarte multi oameni nu isi folosesc in mod activ si deliberat propriul creier. Creierul uman este asemenea unui mecanism la care nu exista butonul „oprit”. Daca nu ii dam ceva de facut, merge in gol la nesfarsit, pana se plictiseste. Daca introducem un om intr-un bazin de privare senzoriala, el va incepe sa genereze experiente interne. Daca nu are ceva de facut, creierul vostru va incepe in cele din urma sa faca ceva, fara sa ii pese ce. Voua poate ca va pasa, dar lui nu-i pasa…

Vreau sa descoperiti cum puteti sa va schimbati propriile experiente si sa controlati intr-o anumita masura procesele care se petrec in creierul vostru. Cei mai multi oameni sunt prizonieri ai propriului creier. E ca si cum ar fi legati cu lanturi de ultimul scaun al unui autobuz pe care il conduce altcineva. Vreau sa invatati cum sa conduceti propriul autobuz.Daca nu ii oferiti creierului o directie in care sa mearga, fie va merge la intamplare si de unul singur, fie alti oameni vor gasi o modalitate in care sa-l conduca in locul vostru – si s-ar putea ca acei oameni sa nu fie intotdeauna preocupati de binele vostru. Chiar daca ii preocupa, s-ar putea sa nu stie ce este bine pentru voi!”
L. Michael Hall
Manual de utilizare a creierului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *