Ghimbirul-alimentul suprem pentru creier

Ghimbirul este o planta aromatica in forma de radacina, avand un aspect particular si gust picant. Aceasta radacina miraculoasa de ghimbir este un puternic incalzitor al corpului si aduce o multime de beneficii sanatatii noastre.
Proprietatile ghimbirului sunt multiple. El contine vitamine precum retinol, vitamina B3, B5, A, C, E, tocoferol, acid ascorbic, dar si minerale precum fier, magneziu, fosfor, mangan, siliciu, potasiu si zinc.
-are rol de stimulare a neuronilor, revigoreaza creierul si cum toate pleaca de la coordonarea psihica, are rol de vitalizare a intregului organism;
contine melatonina, care regleaza ritmurile circadiene ale organismului si stimuleaza astfel activitatea corpului si somnul;
combate migrenele;
-este un bun calmant pentru durerile abdominale, calmant si pentru inflamatii ale gatului, raguseala, sinuzite, febra, congestii respiratorii si eliminare de mucozitati;
-ghimbirul ofera organismului vitalitate, amelioreaza starea de greata si voma, calmeaza durerile in gat, trateaza indigestia, balonarea, bronsita, are efect afrodisiac;
favorizeaza secretia bilei si mobilitatea vezicii urinare, si este un bun aliat in lupta impotriva kilogramelor in plus;
-este bun si pentru cei care sufera de rau de masina sau au probleme cu circulatia sangelui;
-Rondelele proaspete de ghimbir sunt bune si in lupta impotriva alopeciei;
-Datorita continutului de vitamine si minerale, dar in antioxidanti, ghimbirul ajuta organismul sa reziste mai bine in fata bolilor si racelilor, dar are si efect de infrumusetare – pentru piele, unghii, par si dinti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.