Grup de suport(GRATUIT) pentru persoane diagnosticate cu cancer

Avem cu totii, ca fiinte umane, o nevoie fundamentala de a contribui la ceva care depaseste persoana noastra, familia noastra si prietenii nostrii, chiar daca nu o constientizam intotdeauna. Sprijinind un om, care, la randul sau, poate oferi el insusi foarte mult altor oameni, nu e doar un act de generozitate, facut pentru altul: adaugam un plus la umanitatea noastra, dam un plus de sens vietilor noastre.
Ma adresez in primul rand celor diagnosticati cu cancer insa, in limita locurilor disponibile, vor fi acceptate si rude sau prieteni care doresc sa le ofere suport.

Cand ai probleme atat de serioase, NU te forta sa urmezi sfatul bine intentionat, dar nerealist „Trebuie sa fii puternic”.
E normal sa ai multe momente de slabiciune, sa te simti nesigur, deprimat, furios, uneori disperat chiar. Iar reprimarea, ascunderea acestor emotii in spatele unui iluzoriu „Trebuie sa fiu puternic” nu numai ca nu te ajuta, dar iti agraveaza boala si, cu timpul, le face rau si celor din jurul tau, pe care ajungi sa ii suprasoliciti, desi vrei sa ii protejezi.
E mai intelept sa-ti spui doar atat:
Vreau sa fac tot ce depinde de mine ca sa traiesc.

Iar apoi sa cauti alti oameni impreuna cu care poti invata sa traiesti astfel.
Pe acest principiu se bazeaza aceste grupuri de suport: ne sprijinim unul pe celelalt ca sa devenim mai puternici si sa facem tot ce depinde de noi pentru a incepe o noua etapa a vietii, care poate fi mai echilibrata, mai armonioasa, mai productiva, mai cu sens, mai implinita decat etapele precedente.
Avantaje ale grupurilor, in comparatie cu suportul individual:
– „energia” grupului e diferita si e mai puternica;
– poti fi mai onest cu tine, pentru ca afli ca si altii simt aceleasi frici, slabiciuni, neputinte si au aceleasi probleme in familie sau la serviciu;
– persoanele introvertite se pot simti incurajate sa-si exprime trairile, pe care de obicei le reprima;
– afli cum isi rezolva alte persoane problemele si te poti inspira de la ele;
– informatia e mai bogata, mai variata si mai convingatoare, pentru ca se bazeaza pe experienta cuiva pe care il vezi si il auzi direct.
Dezavantaje:
– confidentialitatea nu poate fi controlata;
– grupurile nu sunt potrivite pentru persoanele care doresc ca nimeni sa nu afle despre problemele lor.
Solutie: nu esti obligat sa vorbesti; asculti si spui doar ce doresti, doar atunci cand doresti.Daca doriti sa participati sau sa sustineti acest grup va rog sa ma contactati.
Telefon: 0742300378
Mail: psihorelax@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *