Hipnoterapia în tulburările dermatologice

S-a observat că multe afecțiuni dermatologice pot fi tratate cu succes prin hipnoză, iar tratamentul este mai ușor și mai rapid în faza acută, înainte ca boala să se cronicizeze. Din păcate, majoritatea pacienților care apelează la hipnoterapie sunt deja în faza cronică.
Pielea realizează contactul atât cu interiorul organismului, cât și cu mediul extern. Orice om se poate înroși, albi sau poate avea prurit când este iritat. Psoriazisul și eczemele, sunt influențate de factori emoționali. Pe de altă parte, se observă că bolile de piele produc reacții emoționale, și astfel se ajunge într-un cerc vicios.
Hipnoterapia se aplică în asociere cu tratamentul specific, și dă rezultate când aproape toate celelalte au eșuat. Un prim obiectiv al hipnoterapiei este reprezentat de terapia de suport. Terapeutul va da sugestii de întărire a Eului pacientului, iar la acestea se adaugă sugestii care au ca obiectiv reducerea simptomului (prurit, arsuri…)
Printre afecțiunile dermatologice ce pot fi tratate prin hipnoterapie sunt: alopecia aerată, eczemele, hiperhidroza, neurodermitele, psoriazisul.

sursa fotografiei: internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *