Hipnoterapia in tulburarile dermatologice

S-a observant ca multe afectiuni dermatologice pot fi tratate cu succes prin hipnoza, iar tratamentul este mai usor si mai rapid in faza acuta, inainte ca boala sa se cronicizeze. Din pacate, majoritatea pacientilor care apeleaza la hipnoterapie sunt deja in faza cronica.
Pielea realizeaza contactul atat cu interiorul organismului, cat si cu mediul extern. Orice om se poate inrosi, albi sau poate avea prurit cand este iritat. Psoriazisul, eczemele sunt influentate de factori emotionali. Pe de alta parte, se observa ca bolile de piele produc reactii emotionale, si astfel se ajunge intr-un cerc vicios.
Hipnoterapia se aplica in asociere cu tratamentul specific si da rezultate cand aproape toate celelalte au esuat. Un prim obiectiv al hipnoterapiei este reprezentat de terapia de suport.Terapeutul va da sugestii de intarire a Eului pacientului iar la acestea se adauga sugestii care au ca obectiv reducerea simptomului(prurit, arsuri…)
Printre afectiunile dermatologice ce pot fi tratate prin hpnoterapie sunt: alopecia aerata,eczemele,hiperhidroza,neurodermitele,psoriazisul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.