Hipnoza- calea de acces spre potentialul nostru latent

Intreaga lume stiintifica este astazi de acord ca noi nu utilizam constient decat cel mult 10% din capacitatea de functionare a creierului. Posibilitatile noastre latente sunt in consecinta incomparabil mai mari decat cele pe care le valorificam in mod obisnuit.
Intr-o lume care se manifesta atat de diferentiat ca potential creator este dificil sa intelegem ca fiecare dintre noi ar putea fi un pictor, un muzician, un scriitor s.a.m.d. .Gratie acestei cai de acces spre potentialul nostru latent, hipnoza a inceput sa fie in prezent larg utilizata.
Hipnoza este considerata ca o stare particulara a psihismului uman. Cunoscuta din cea mai adanca antichitate si utilizata de un numar restrans de persoane, a trezit suspiciuni oamenilor de stiinta, cucerind cu greu un drum spre campul lor de preocupari. In timpul hipnozei, cenzura constienta a individului este modificata, de aceea mintea inconstienta aceepta sugestiile care ii sunt date.
Poate cea mai interesanta dintre posibilitatile hipnozei este fenomenul „regresiei de varsta”. In viata unui om pot surveni socuri care sa-i modifice complet comportamentul , intoarcerea inapoi a timpului prin hipnoza intr-un moment anterior socului poate avea ca rezultat redresarea persoanei.
Hipnoza reprezinta o stare modificata a constiintei, stare in care se permite accesul la informatiile depozitate in subconstient si la exprimarea unor posibilitati latente. In timpul sedintei de hipnoza se pot da sugestii posthipnotice nu numai de intarire a unor aptitudini, ci si de diminuare sau stergere a unor obisnuinte (alcoolism, tabagism, alte obisnuinte negative), de unde si aplicatiile sale practice.
De asemenea se pot obtine pe aceasta cale a hipnozei nu numai modificari de conduite, intarire de aptitudini, stergere de obisnuinte sau de idei parazite din constiinta noastra, dar se pot obtine chiar modificari de ordin biologic structural.
Sursa: Inteligenta Materiei– Dumitru Constantin Dulcan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.