Imaginația este mai puternică decât cunoașterea atunci când este vorba despre minte

Este o regula pe care e foarte important sa ți-o amintești când utilizezi autohipnoza. RAȚIUNEA ESTE ÎNFRÂNTĂ UȘOR DE IMAGINAȚIE. Acesta este motivul pentru care unele persoane se reped orbește în acțiuni sau situații lipsite de orice urmă de rațiune. Crimele violente generate de gelozie sunt aproape întotdeauna cauzate de o imaginație bogată.

Majoritatea dintre noi ne simțim superiori celor care au fost înșelați și își pierd economiile bazându-se pe încrederea unor șarlatani. Ne putem da seama cu foarte mare ușurință că imaginația acestor oameni le-a înfrânt judecata. Însă suntem și noi adeseori orbi la propriile superstiții și prejudecăți lipsite de orice logică.

Orice idee însoțită de emoții puternice, de exemplu, frică, ură, dragoste, de regula nu poate fi schimbată prin intervenția rațiunii. Prin utilizarea hipnozei, putem forma imagini la nivelul subconștientului , care este mintea senzorială, apoi putem schimba și corecta ideile vechi.
Această regulă se mai numește și legea conflictului. Formulată cu alte cuvinte, DE CÂTE ORI APARE UN CONFLICT ÎNTRE IMAGINAȚIE ȘI LOGICĂ, ÎNTOTDEAUNA ÎNVINGE IMAGINAȚIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.