Incredere, nu control

Mintea noastra constienta ar vrea sa controleze totul: vremea, bursa de valori, copiii, sotii si sotiile. Cu toate acestea, nu ne putem controla cu adevarat nici propriul trup. Gandeste-te: poate ca nu doresti sa ramai insarcinata, dar tot se intampla. Pe de alta parte, se poate ca, in ziua in care decizi ca vrei sa ai un copil, sa descoperi ca nu poti ramana insarcinata. Cand te asezi in pat si vrei sa dormi, nu iti este somn. Cand te afli la volan sau intr-o sedinta, iti doresti sa ramai treaz/a, dar iti este incredibil de somn. Nimeni nu isi doreste sa se imbolnaveasca vreodata, dar acest lucru i se intampla oricui.
Unii oameni reactioneaza la aceasta lipsa de control prin anxietate si ingrijorare. La volan, ei sunt constienti ca nu au nici un control asupra celorlalti soferi. Ei nu au incredere ca ceilalti soferi sunt la fel de atenti si de constienti de pericole. Cand traverseaza strada, se ingrijoreaza ca soferii nu vor opri la trecerea de pietoni. Sunt ingroziti cand se gandesc la cate pot pati copiii lor in aceasta lume scapata de sub control.
Noaptea se simt ca si cum ar dormi intr-o cusca cu lei.
Daca esti unul dintre acesti oameni, gandeste-te ca s-ar putea sa fie un lucru bun faptul ca ceilalti soferi au un comportament diferit de al tau si ca, atunci cand tie ti se face somn, ei sunt complet odihniti. Aminteste-ti de toate acele situatii in care colegii de trafic au avut grija atunci cand tu ai facut o manevra gresita.
Gandeste-te ca traiesti acum datorita grijii purtate de cei din jur. Nu ma refer la situatiile evidente precum momentele in care v-ati aflat pe masa de operatii, ci la situatii obisnuite, din viata de zi cu zi. Pilotii si copilotii traficului aerian si-au facut bine meseria, astfel incat avionul cu care calatoreai nu s-a prabusit. Soferii de autobus si de taxi care au condus cu grija oriunde ai avut nevoie.
Daca insa ingrijorarea este un obicei pe care il ai adanc inradacinat in tine, atunci ai nevoie de a incepe un program terapeutic de meditatie constienta . Aceasta nu va face ca grijle sa dispara pur si simplu dar te va face sa interpui o distanta intre tine si gandurile tale. Vei ajunge sa intelegi ca nu orice gand trece prin minte este adevarat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *