Încredere, nu control

Mintea noastră conștientă ar vrea să controleze totul: vremea, bursa de valori, copiii, soții și soțiile. Cu toate acestea, nu ne putem controla cu adevărat nici propriul trup. Gândește-te: poate că nu dorești să rămâi însărcinată, dar tot se întâmplă. Pe de alta parte, se poate ca, in ziua în care decizi ca vrei sa ai un copil, să descoperi ca nu poți rămâne însărcinată. Când te așezi în pat și vrei sa dormi, nu îți este somn. Când te afli la volan sau într-o ședință, îți dorești sa ramai treaz/ă, dar îți este incredibil de somn. Nimeni nu își dorește să se îmbolnăvească vreodată, dar acest lucru i se întâmplă oricui.
Unii oameni reacționează la această lipsă de control prin anxietate și îngrijorare. La volan, ei sunt conștienți că nu au nici un control asupra celorlalți șoferi. Ei nu au încredere că ceilalți șoferi sunt la fel de atenți și de conștienți de pericole. Când traversează strada, se îngrijorează că șoferii nu vor opri la trecerea de pietoni. Sunt îngroziți când se gândesc la cate pot păți copiii lor în această lume scăpată de sub control.
Noaptea se simt ca si cum ar dormi într-o cușca cu lei.
Daca ești unul dintre acești oameni, gândește-te că s-ar putea să fie un lucru bun faptul că ceilalți șoferi au un comportament diferit de al tău și că, atunci când ție ți se face somn, ei sunt complet odihniți. Amintește-ți de toate acele situații în care colegii de trafic au avut grijă atunci când tu ai făcut o manevră greșită.
Gândește-te că trăiești acum datorită grijii purtate de cei din jur. Nu mă refer la situațiile evidente precum momentele în care v-ați aflat pe masa de operații, ci la situații obișnuite, din viața de zi cu zi. Piloții și copiloții traficului aerian și-au făcut bine meseria, astfel încât avionul cu care călaăoreai nu s-a prăbușit. Șoferii de autobus și de taxi care au condus cu grijă oriunde ai avut nevoie.
Dacă însă îngrijorarea este un obicei pe care îl ai adânc înrădăcinat în tine, atunci ai nevoie de a începe un program terapeutic de meditație conștienta . Aceasta nu va face ca grijle să dispară pur și simplu dar te va face să interpui o distanta între tine și gândurile tale. Vei ajunge să înțelegi că nu orice gând trece prin minte este adevărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.