Indragostirea

Dupa ce se indragostesc, cei mai multi dintre noi sfarsesc prin a se casatori. „Oare sentimentul calduros si ametitor care te furnica este chiar iubire, iubire adevarata?” Uneori, ameteala dispare dupa prima intalnire, cand aflam unele lucruri cu care nu suntem de acord. Alteori sentimentul devine si mai ametitor. La apogeul indragostirii experienta devine de-a dreptul euforica. Suntem obsedati afectiv unul de celalalt. Adormim gandindu-ne unul la celalalt. Imediat ce ne trezim primul nostru gand se indreapta catre celalalt. Tanjim sa fim impreuna cu el. Cand ne tinem de mana avem impresia ca sangele ne curge simultan prin vene. Daca n-am fi obligati sa mergem la scoala sau la munca, am sta si ne-am saruta la nesfarsit.
Traim cu impresia ca, odata indragostiti cu adevarat, starea aceasta o sa dureze la nesfarsit, ca vom avea mereu aceleasi sentimente minunate ca in momentul indragostirii. Ca intre noi nu va putea interveni nimic niciodata.Suntem indragostiti si prinsi in mrejele frumusetii si ale farmecului celuilalt. Dragostea noastra este cel mai minunat lucru pe care l-am trait vreodata.
Din pacate dragostea euforica nu dureaza la nesfarsit. Dupa ce-si revin din starea de dragoste intensa, partenerii au doua optiuni: fie se retrag, se despart, divorteaza sau pleaca in cautarea unor noi experiente afective, fie se apuca sarguinciosi, sa invete sa se iubeasca dincolo de euforica stare de indragostire.
De fapt adevarata dragoste incepe abia dupa voalarea „starii de indragostire”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *