Intalnirea cu Inconstientul

Inconstientul este o parte din voi insiva pe care o cunoasteti deja. Intr-adevar, toata lumea isi cunoaste Inconstientul, deoarece toata lumea viseaza. Atunci cand visati, o multime de povesti defileaza in mintea voastra. Visele va fac sa traiti experiente placute sau neplacute, uneori complet nebunesti si uneori fara sens. Lumea viselor este o lume aparte. Indiferent daca le intelegem sau nu, daca le acordam atentie sau nu, visele exista si nu pot fi puse la indoiala. Visele reprezinta limbajul pe care Inconstientul nostru il foloseste pentru a ne „vorbi”. Faptul ca nu intelegem limbajul lui, nu este asa important. Ceea ce este important este a constientiza faptul ca daca Inconstientul nostru ne vorbeste, inseamna ca aceasta latura profunda a noastra exista cu adevarat!
Inconstientul nu ne vorbeste numai prin intermediul viselor. El ni se adreseaza impingandu-ne sa facem lucruri complet independente de vointa noastra: respiratia, digestia sau atunci cand un cuvant va iese din gura in mod complet necorespunzator, Inconstientul este cel care vorbeste. Atunci cand faceti ceva fara sa vreti, Inconstientul preia controlul fara sa va consulte.
Inconstientul se ocupa sa va mentina in viata fara sa va preocupati de acest lucru constient: el face ca inima voastra sa bata, regleaza temperatura interna, se ocupa de digestie, de sistemul hormonal etc…
Inconstientul evolueaza si invata in acelasi timp cu voi pe tot parcursul existentei voastre. El este responsabil de toate automatismele, insa ceea ce ati invatat in viata voastra nu este intotdeauna adevarat si corect. Uneori invatati, interpretati sau intelegeti gresit anumite lucruri. Acest lucru se poate intampla frecvent. Asadar, Inconstientul este alcatuit si din invataturi gresite, contrar a ceea ce doriti.
Tot acesta este cel care va impinge sa fugiti, sa va revoltati, sa luati decizii fara sa va dati seama in marea parte a timpului din ce cauza faceti aceste lucruri. Inconstientul vostru este deci in acelasi timp cel mai bun aliat iar, cateodata, cel mai mare dusman pe care il aveti. Din fericire, principalul rol al lui este de a va proteja pentru ca voi sa supravietuiti, asadar el va este un aliat inestimabil.
Insa, asa cum am mai spus-o, din cauza invataturilor voastre eronate se poate intampla ca programele inconstientului sa fie imature sau inadaptate, ceea ce va poate provoca probleme mai mici sau mai mari in viata: frici necontrolate (fobii), alergii (reactii gresite ale sistemului imunitar), dureri cronice, migrene, sterilitate psihologica, compulsii (droguri, fumat, alcool, mancat in exces, obsesii), dureri de spate, depresii nervoase, tulburari ale somnului, incapacitatea de a invata, agresivitate, crize de nervi…Lista poate fi continuata la nesfarsit.
Situatiile dificile, atunci cand simtiti suferinta corpului sau a mintii voastre (cand nu este vorba despre vreun accident sau vreun virus) va arata ca Inconstientul are o problema: el nu stie ce sa mai faca pentru a reactiona sanatos la ceea ce se intampla. El pare atunci ca nu aude rugamintile voastre. Asta se intampla din cauza faptului ca el functioneaza prin automatisme, asemenea unui robot, iar un robot nu are constiinta.
Inconstientul reprezinta un ansamblu de automatisme reactive. El nu actioneaza decat in functie de programele sale, iar daca nu detine aceste programe, sau daca nu sunt adaptate, el nu face nimic.
Ceea ce ii lipseste Inconstientului este o constiinta…Iar voi sunteti tocmai acea Constiinta.
Voi sunteti cei care reparati sau adaugati acele programe, voi sunteti cei care determina directia pe care ele trebuie sa o ia…
Pentru a putea face aceste lucruri va trebui sa invatati limbajul Inconstientului, pentru a comunica cu el.
Iar acest limbaj este hipnoza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.