Intelege-ti frica

Intelege-ti frica si reactia pe care o determina. Intelegand ca frica face parte integranta din orice situatie de confruntare si ca reactiile fizice la aceasta sunt absolute firesti, te vei simti mai bine pregatit.
Patrunde sindromul fricii. Planifica dinainte, nu intra orbeste. Repeta in minte si incearca sa vizualizezi cum o sa reactionezi .
Gandeste-te cum o sa abordezi pozitiv obstacolele si imagineaza-ti cum o sa fii incununat cu lauri. Imagineaza-ti de asemenea, urmarile succesului si lucrurile bune si pe cele rele pe care le poate aduce. Imagineaza-ti cum o sa le faci fata.
Nu te teme de reactiile fizice pe care le ai. Se spune ca in viata nu trebuie sa ne fie frica de nimic altceva decat de frica insasi, ceea ce este mult mai aproape de realitate decat si-ar imagina multi. Anticiparea este cu siguranta mai neplacuta decat confruntarea in sine. De multe ori, oamenii sunt atat de macinati de frici, incat sfarsesc prin a se teme mai mult de sentimentele aferente confruntarii decat de obiectul fricii in sine. Atunci cand anticipezi excesiv, deschizi usa spre dl. Negativ care, observandu-ti slabiciunea, trece la lucru si o va exploata pana cand aceasta devine o intrare pe care o poate folosi cand vrea.
Cu cate reusesti mai mult sa te mentii in situatia de expunere, cu atat vei intelege mai bine cat de adevarat este ceea ce am spus. Daca nu te expui, nu te extinzi. Cu cat mai multa expunere, cu atat mai multa extindere.
Fii optimist: controleaza adversarul interior si nu va mai fi nimic din ce nu vei putea realiza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *