Înțelege-ți frica

Înțelege-ți frica și reacția pe care o determină. Înțelegând că frica face parte integrantă din orice situație de confruntare și că reacțiile fizice la aceasta sunt absolut firești, te vei simți mai bine pregătit.
Pătrunde sindromul fricii. Planifică dinainte, nu intra orbește. Repetă în minte și încearcă să vizualizezi cum o să reacționezi .
Gândește-te cum o sa abordezi pozitiv obstacolele și imaginează-ți cum o sa fii încununat cu lauri. Imaginează-ți de asemenea, urmările succesului și lucrurile bune si pe cele rele pe care le poate aduce. Imaginează-ți cum o sa le faci față.
Nu te teme de reacțiile fizice pe care le ai. Se spune că în viață nu trebuie să ne fie frică de nimic altceva decât de frica însăși, ceea ce este mult mai aproape de realitate decât și-ar imagina mulți. Anticiparea este cu siguranță mai neplacută decât confruntarea în sine. De multe ori, oamenii sunt atât de măcinați de frici, încât sfârșesc prin a se teme mai mult de sentimentele aferente confruntării decât de obiectul fricii în sine. Atunci când anticipezi excesiv, deschizi ușa spre dl. Negativ care, observându-ți slăbiciunea, trece la lucru și o va exploata până când aceasta devine o intrare pe care o poate folosi când vrea.
Cu cât reușești mai mult să te menții în situația de expunere, cu atât vei înțelege mai bine cât de adevărat este ceea ce am spus. Daca nu te expui, nu te extinzi. Cu cat mai multa expunere, cu atât mai multa extindere.
Fii optimist: controlează adversarul interior si nu va mai fi nimic din ce nu vei putea realiza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *