Invata sa-ti faci relatii!

Reteaua sociala nu include numai prieteni, profita si de inamici.
Prietenii te flateaza, inamicii te critica, cine are dreptate?
Marii ganditori si-au pus intrebari asupra relatiilor interumane. Ei ne sfatuiesc sa apreciem si persoanele care ne plac mai putin, sau deloc, pentru ca si dusmanii sunt buni la ceva:te fac sa fii mai atent cu tine insuti!
Sa poti iubi pe toata lumea ar fi minunat, sa fii iubit de toti, ar fi si mai bine, dar visurile tale de prietenie universala sunt una, si realitatea raporturilor dintre oameni e alta.
Ascuns in spatele surasului si a politetii, germenele neintelegerii se gaseste de multe ori acolo,si prietenii de azi se pot transforma in inamici.
Dusmani cu intentii, cei care „iti doresc raul cu intentii”, cei care „doresc sa te distruga” sunt rari, din fericire. Cei care te contrazic doar de dragul de a nu fi de acord, cei care te provoaca sau te ignora sau, cateodata iti amarasc viata, acestia sunt mai periculosi.
Cand o astfel de persoana ocupa biroul de langa tine sau face parte din familia ta, esti obligat sa-l frecventezi. Cum iesi din acest cerc vicios? Acceptand odata pentru totdeauna ca este imposibil sa placi tuturor!

Iata ce incurajari ne da Arthur Schopenhauer:
„Poti primi criticile „inamicilor” tai, cu recunostinta. Ele iti arata defectele.Devine posibil nu numai sa accepti criticile, ci sa sa le apreciezi.
Un inamic este ocazia de a te confrunta cu problema cruciala a existentei, caci te obliga sa cultivi toleranta. A spera sa-i schimbi pe ceilalti este o iluzie. Mai bine ii iei asa cum sunt:Daca il condamni pe celalalt, nu ii va ramane decat sa fie pentru tine un dusman de moarte. Cand vrei sa traiesti printre oameni, trebuie sa-i accepti fiecaruia individualitatea, oricare ar fi aceea”
.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.