Izbucnirile de furie si efectul lor asupra imagini tale(la locul de munca)

Din punct de vedere tactic,furia si,in general excesul de emotivitate sunt contraproductive. Trebuie sa-ti pastrezi intotdeauna calmul si obiectivitatea.

Izbucnirile manioase, in primul moment, pot genera frica sau chiar teroare, dar numai asupra unora si,o data cu scurgerea timpului si risipirea norilor furtunii, apar alte reactii ca: stanjeneala, indoiala in capacitatea “furiosului” de a se controla si resentimentele create de spusele sale. Cand iti pierzi cumpatul, este imposibil sa nu arunci acuzatii nedrepte si exagerate. Ingaduie-ti cateva astfel de “scene” si oamenii vor incepe sa numere zilele care ti-au mai ramas la locul de munca.
Tine bine minte: izbucnirile de manie nici nu intimideaza, nici nu inspira loialitate. Creaza doar indoieli si dovedesc instabilitatea puterii tale.Intrucat iti dau la iveala slabiciunea, aceste “iesiri” furtunoase ajung adeseori sa-ti prevesteasca prabusirea.
De obicei, maniosii sfarsesc prin a se face ridicoli, pentru ca reactia lor pare disproportionata fata de ceea ce o genereaza. Iau lucrurile prea in serios si exagereaza din cale afara nedreptatea sau insulta ce le-a fost facuta. Sunt atat de sensibili la orice desconsiderare, incat este de-a dreptul caraghios cum interpreteaza totul ca pe o ofensa personala. Inca si mai caraghioasa devine convingerea lor ca izbucnirile de furie care si le permit la demonstreaza puterea.

Adevarul este tocmai contrariul:irascibilitatea nu este semnul fortei, ci al slabiciuni. Pentru moment, oamenii se pot lasa intimidati de iesirile tale furtunoase, dar, cu timpul, vor inceta sa te mai respecte. Mai mult,vor ajunge sa-si dea seama cat de usor ar putea sa destabilizeze o persoana cu atat de putin autocontrol.
Solutia nu este totusi sa ne reprimam supararea si sa ne refulam impulsurile emotionale. Inabusirea lor ne secatuieste energia si ne provoaca reactii comportamentale bizare. Trebuie, in schimb sa ne modificam optica. Este necesar sa intelegem ca,pe planul societatii si al jocului puterii, absolut nimic nu este “personal”.
Furia iti limiteaza campul de actiune – oamenii puternici nu isi pot permite “luxul” acesta. Odata ce inveti sa nu mai iei lucrurile ca pe atacuri la adresa ta si sa-ti stapanesti reactiile emotionale, vei ajunge sa dispui de o avere colosala.
In sfarsit,exista imprejurari in care e bine regizata o izbucnire de furie si care te poate ajuta cu conditia ca ea sa fie jucata si sa nu iti scape de sub control, dar indiferent ca sunt regizate sau ba, crizele prea frecvente ajung sa-si piarda puterea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.