Mancatul compulsiv.

Nu exista nici o rana atat de dureroasa incat sa nu poata fi alinata cu mancare.
Dar nu rana e cea care ne modeleaza vietile, ci alegerea pe care o facem ca adulti intre a ne imbratisa ranile sau a ne revolta impotriva lor.
Eliberarea de mancatul compulsiv este un proces, dar este unul radical pentru ca iti cere sa incetezi sa mai fii o victima. El iti ofera posibilitatea de-a opta pentru raspunderea de sine. Eliberarea de mancatul compulsiv inseamna sa mergi impotriva unei culturi care ne incurajeaza sa ne definim stima de sine in functie de factori externi- cum aratam, ce greutate avem, cati bani castigam. O creatoare de rochii spunea:”Vindem dragoste,nu rochii. Daca le putem convinge pe cliente ca marfa noastra le va aduce dragoste, inseamna ca ne facem bine treaba”.
Gestul de-a te elibera de mancatul compulsiv prin eliberarea de regim, reguli, alimentativa rationala si pedepsirea consecutiva te face capabil sa incetezi sa mai fii o victima intr-un domeniu foarte important al vietii tale.
Trebuie sa redirectionam furia, sa o scoatem in afara noastra, nu sa o ingropam in noi cu inghetata.
Mancatorii compulsivi trebuie sa inceteze sa invinovateasca greutatea pentru tot ce merge prost in viata lor.
Multi se revolta impotriva faptului ca mananca excesiv. Ei urasc acest lucru si pe ei insisi deopotriva. Au obosit sa iroseasca atata timp gandindu-se la obsesia mancarii . Vor sa se termine cu asta, dar nerabdarea de-a pune capat nefericirii le prelungeste starea. Ura nu vindeca niciodata pe nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *