Mâncatul excesiv este disperare la nivel emoțional

A mânca este o metaforă a felului în care trăim, și deopotrivă o metaforă a felului în care iubim. Fantazarea exagerată, dramatizarea, nevoia de-a avea controlul, și dorința de-a avea ce este interzis, sunt comportamente care ne împiedică să găsim bucuria în viață.
Mulți oameni cred că dacă slăbesc, vor fi in regulă (vor fi satisfăcuți), deși cei mai mulți dintre ei au slăbit de mai multe ori si tot nu s-au simțit mai bine. S-au îngrășat din nou și au început să țină iarăși dietă. Dieta nu are efect, deoarece mâncarea și greutatea sunt simptomele și nu problemele. Concentrarea pe greutate oferă o distragere comodă, și întărită de cultură, de la motivele pentru care atât de multa lume mănâncă atunci când nu le este foame. Aceste motive sunt mai complexe decât voința, calcularea caloriilor și exercițiul fizic, și nu vor da niciodată rezultate numai prin acestea.
Mâncatul în exces explorează mesajele pe care le-am primit în copilărie, felul cum le traducem în mesaje de ura de sine și felul cum transferăm această suferință asupra altor oameni, inclusiv asupra copiilor noștri.
Deoarece, tiparele noastre de a mânca au fost formate de tiparele timpurii legate de dragoste, e necesar să înțelegem și să ne concentram atât asupra mâncări, cât și a iubirii, pentru a fi satisfăcuți de relațiile noastre cu ceilalți.
Compulsia este disperare la nivel emoțional. Compulsia este sentimentul „că nu e nimeni acasă”, că e pustiu. Devenim compulsivi ca să punem pe cineva „în casă”. Tot ce ne-am dorit vreodată este dragostea. Mâncarea este dragostea noastră. Mâncarea este felul nostru de-a fi iubiți. Mâncarea era disponibilă când părinții noștri nu erau. Mâncarea nu se ridică și pleacă atunci când cei dragi nouă o făceau. Mâncarea nu ne lovea. Mâncarea nu se îmbată. Mâncarea era gustoasă. Mâncarea era caldă când nouă ne era frig, și rece când nouă ne era cald. Mâncarea era întotdeauna acolo. Mâncarea a devenit lucrul cel mai apropiat de dragoste, pe care îl știam. Dar ea nu este un înlocuitor al dragostei. Mâncarea nu este și nici nu va fi vreodată dragoste.

sursa fotografiei: internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *