Mancatul excesiv este disperare la nivel emotional

A manca este o metafora a felului in care traim, si deopotriva o metafora a felului in care iubim. Fantazarea exagerata, dramatizarea, nevoia de-a avea controlul si dorinta de-a avea ce este interzis, sunt comportamente care ne impiedica sa gasim bucuria in mancare sau in dragoste.
Multi oameni cred ca daca slabesc, vor fi in regula (vor fi satisfacuti), desi cei mai multi dintre ei au slabit de mai multe ori si tot nu s-au simtit mai bine. S-au ingrasat din nou si au inceput sa tina iarasi dieta. Dieta nu are efect, deoarece mancarea si greutatea sunt simptomele si nu problemele. Concentrarea pe greutate ofera o distragere comoda si intarita de cultura de la motivele pentru care atat de multa lume mananca atunci cand nu le este foame. Aceste motive sunt mai complexe decat vointa, calcularea caloriilor si exercitiul fizic si nu vor da niciodata rezultate numai prin acestea.
Mancatul in exces exploreaza mesajele pe care le-am primit in copilarie, felul cum le traducem in mesaje de ura de sine si felul cum transferam aceasta suferinta asupra altor oameni, inclusiv asupra copiilor nostrii.
Deoarece, tiparele noastre de a manca au fost formate de tiparele timpurii legate de dragoste, e necesar sa intelegem si sa ne concentram atat asupra mancari, cat si a dragostei pentru a fi satisfacuti de relatiile noastre cu ceilalti.
Compulsia este disperare la nivel emotional. Compulsia este sentimentul ca nu e nimeni acasa. Devenim compulsivi ca sa punem pe cineva in casa. Tot ce ne-am dorit vreodata este dragostea. Mancarea este dragostea noastra. Mancarea este felul nostru de-a fi iubiti. Mancarea era disponibila cand parintii nostrii nu erau. Mancarea nu se ridica si pleca atunci cand cei dragi noua o faceau. Mancarea nu ne lovea. Mancarea nu se imbata. Mancarea era gustoasa. Mancarea era calda cand noua ne era frig si rece cand noua ne era cald. Mancarea era intotdeauna acolo. Mancarea a devenit lucrul cel mai apropiat de dragoste pe care il stiam. Dar ea nu este un inlocuitor al dragostei. Mancare nu este si nici nu va fi vreodata dragoste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.