Nevoia de mangaiere la adult

Adultul sufera din cauza frustrarilor de odinioara, ale caror efecte se perpetueaza, si le indura si pe cele ale prezentului daca iubitul/iubita nu-l mangaie.
Cand inconstientul hotaraste sa somatizeze anxietatea de frustrare afectiva, o face adesea la nivelul pielii: diverse tipuri de prurit, urticarii, eczeme, acnee, psoriazis, cadere a parului; sunt cele mai obisnuite manifestari.
Leziunile pruriginoase pot fi interpretate ca un strigat violent al pielii; dorinta iese la suprafata epidermei, o nevoie de iubire reprimata sau o cerere de a fi atins.
Anxietatea determinata sau agravata de insatisfactia tactila sau afectiva poate provoca o serie de contracturi musculare dureroase, mai ales la nivelul muschilor vertebrari dorsali. Multe cervicalgii, dorsalgii sau lombalgii, considerate pe nedrept reumatisme sau nevralgii, nu sunt altceva decat dureri spastice cauzate de carentele in mangaieri.
Si viscerele pot cristaliza nemultumirile cronice: astmul, gastrita, dischinezia biliara, colita, dureri de ovare sau uter-corespund unor spasme sau unor congestii ale unor organe, susceptibile sa apara la oamenii privati de mangaieri. Si cate femei suferind de migrene, nu sunt victimele unui barbat incapabil de tandrete. Si cati suferinzi de ulcer nu sunt martirii unor femei ursuze sau egoiste.
Lipsa mangaierilor, expresie a absentei sau a putinatatii iubirii primare, da nastere anxietatii. Iar de la anxietate la nevroza de organ nu este decat un pas.
Iar in atitudinea fizica si comportamentul acestor adulti nemangaiati regasim aceleasi rezerve, rigiditati si neindemanari care de-abia se conturau la copil si care ating o culme la anumiti „flacai tomnatici” sau „fete batrane” ori la parteneri morocanosi si soti posaci.
In relatia dintre femeie si barbat, in stadiul ei intim si ultim, sexualitatea, pielea isi are propriul rol, pe intreaga-i suprafata, in toate nuantele si gradele sensibilitatii sale. Jocuri ale dragostei, jocuri ale pielii.
Este prin urmare, previzibil ca aceia care sunt, din cauza copilariei, niste raniti ai pielii vor prezenta anumite tulburari ale senzualitatii.
Dr. Gerard Leleu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *