Psihoterapie pentru bolnavii incurabili. Consiliere psihologica paleativa – la domiciliu

Nu mai putin semnificativ decat sa ne pregatim noi insine pentru moarte este sa-i ajutam pe altii sa aiba o moarte buna. Muribunzii sunt incapabili sa se ajute singuri, trebuie sa le alinam suferinta si temerile si sa-i ajutam, pe cat suntem in stare, sa moara linistiti.
Un muribund familiarizat cu practicile spirituale va fi incurajat si inspirat daca acestea ii sunt amintite, dar chiar o asigurare blanda din partea unei persoane poate genera in mintea sa o atitudine impacata si relaxata.
Psihoterapia pentru bolnavii incurabili aflati in faza terminala, consta in:
– Inspirarea acelei sigurante care anuleaza teama si care aduce pacea si increderea
– Ajutarea la asumarea propriei vieti, acceptarea si impacarea cu ea.
– Conducerea persoanei spre constientizarea momentului plecarii dintre noi ca fiind un moment sacru, ca pe o implinire, putand sa-l traiasca cu seninatate si incredere, conferindu-i sens si valoare, traind cu demnitate ultimele momente din viata .
-Tratarea stresului cauzat de boala serioasa cu care se confrunta pacientul, integrand aspectele psihologice si spirituale ale tratarii bolnavului, ofera un sistem de suport care ajuta pacientii sa fie cat de activi posibil pana in momentul mortii, sa se adapteze ideii de moarte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *