Rugăciunea – terapia tămăduitoare

În tradiția creștină, cele doua mari instrumente de purificare sufletească sunt postul și rugăciunea. Veritabile arme de luptă împotriva bolilor, necazurilor și greutăților, postul și rugăciunea reprezintă, înainte de toate, o luptă cu propriile slăbiciuni, o luptă în care luptăm să fim noi stăpâni pe instinctele și patimile noastre, nu ele să ne conducă pe noi.
Putem spune că postul și rugăciunea sunt armele cu care sufletul nostru luptă pentru el însuși și apoi pentru a dobândi cele cerute.
Prin rugăciune ne interiorizăm, iar atunci obținem liniștea. Este momentul tainic, prin simplitatea sa, în care ne întoarcem către noi și către Dumnezeu. Atunci când ne rugăm, pășim spre ceea ce se cheamă „logica inefabilă a inimii”, pentru că, așa cum spunea Blaise Pascal, inima are rațiuni pe care logica nu le cunoaște.
Rugăciunea este puntea care se deschide atunci când alegem să coborâm în liniștea și pacea care SIGUR se află în sufletul nostru.
În această perioadă a Postului Mare, rugăciunea capătă o dimensiune inimaginabilă, datorită efectelor curative asupra corpului, și mai ales asupra sufletului. A te ruga în timpul postului, înseamnă a te curăța de tot ceea ce este știut și neștiut de mintea noastră, dar care ne împovărează viața. Activitatea spirituală intensă din această perioadă aduce modificări binefăcătoare, atât anatomice, cât și funcționale ale întregului corp.
Atunci când prin rugăciune nu înțelegem doar simpla recitare mecanică a unor formule, ci o înțelegem ca pe o stare de înălțare spirituală, ca pe o stare sublimă de contact cu Dumnezeu, cu împlinirea și liniștea, atunci îndumnezeim sufletul, iar rugăciunea noastră are șansa de a se materializa.
Aceasta perioada benefică spiritual este șansa fiecăruia dintre noi de a investi în starea de bine a sufletului și a vieții pe care o trăim.
Haideți să ne rugăm acum! Amânarea nu vine de la Dumnezeu! Suntem liberi să alegem. Putem alege o viață mai bună și mai ușoară! Și putem alege să ne rugăm astfel, chiar aici, chiar acum!

sursa fotografiei: internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *