Sa uiti de maine

Multi oameni sunt detasati de ziua de astazi pentru ca se gandesc la maine.
Pentru unii exista o teama secreta ca maine va fi mai rau decat astazi. Ei stau de veghe, stresandu-se cu privire la greutatile pe care le-ar putea aduce ziua de maine. Temerile lor cu privire la viitor ii rup de binecuvantarile momentului prezent.
Altii sunt ingrijorati nu ca ziua de maine va fi rea, ci doar la fel. Ei se gandesc: „De ce nu poate fi viata mai incitanta? Maine nu va fi decat o alta zi, fara nimic special. Doar o alta repetitie a aceleiasi vechi rutine”. Realiatea trista este ca, daca nu invata sa profite de experientele prezente cu o fervoare reinnoita, au dreptate.
Mai sunt si unii care se uita la viitor intr-un mod diferit – sunt cei care viseaza cu ochii deschisi, pierduti in reverie pozitiva cu privire la ceea ce este posibil sa li se intample. Stau adesea la biroul lor, isi lasa mintea sa rataceasca in viziuni ale zilei de maine si nu-i aduce inapoi decat un telefon sau un ciocanit la usa. In mod tragic, picioarele lor aterizeaza doar rareori in momentul de Acum. Ei isi pun dorintele in gand, dar nu fac nimic concret ca sa se bucure de experientele si de progresul din viata lor.
Ca si in cazul trecutului, nu este nimic gresit sa calatoresti in viitor, daca asta iti aduce bucurie sau daca te invata ceva. Dar calatoria asta trebuie sa fie scurta si nu trebuie sa fie facuta in detrimentul orei prezente. Planifica si viseaza atunci cand este cazul, dar nu te decupla de la bucurie, sarcini si de la oamenii din jur.
In anumite momente poate fi imaginat un viitor mai bun, dar numai in timpul prezent poate fi construit un viitor mai bun.

Indiferent de amintirile sau de visurile lor pentru maine, cei care stapanesc aceasta viata isi aduc mereu concentrarea in momentul Acum, beneficiind de ieri fara sa tanjeasca la el, sperand la maine, dar fara sa fie obsedati de el. Isi dirijeaza cu vigilenta atentia si afectiunea catre circumstantele lor imediate si catre oamenii care-i inconjoara. Ei isi simt viata si isi dirijeaza toata puterea catre ceea ce este in fata lor si catre ceea ce conteaza.
Sursa: Brendon Burchard- Manifest pentru Motivatie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *