Sanatatea se termina acolo unde incepe dizarmonia

Sanatatea se termina acolo unde incepe dizarmonia,conflictul cu tine insuti si cu ceilalti, frica, neincrederea, necredinta, vinovatia, resentimentul, uitarea iubirii…
Iar toate acestea incep sa se manifeste in viata noastra odata cu deconectarea de la resursele indestulatoare cu care am fost inzestrati, prin ignorarea poruncilor lui Dumnezeu. Am fost creati ca trup,minte si suflet. Fiecare din aceste parti ale noastre sunt strans conectate intre ele si conectate la Creatorul nostru. Cand legatura dintre aceste parti slabeste, sau cand este distrusa, fiinta noastra ca intreg pierde contactul cu Sursa Vietii. Cand mintea noastra sufera, pentru ca nu intelege ceva, pentru ca e epuizata, suprasolicitata, insuficient folosita, pentru ca se afla in conflict cu inima sau pentru alte motive, sufera in egala masura si sufletul si trupul. Cand inima noastra plange, pentru ca se simte ranita, pentru ca se simte dezamagita, pentru ca se simte singura sau pentru alte motive, sufera in egala masura si trupul si mintea.
Cand trupul nostru este bolnav, pentru ca a fost neingrijit, pentru ca a fost agresat, pentru ca a fost intoxicat, sau pentru alte motive, sufera in egala masura si mintea si sufletul. Cand doar una dintre aceste parti este in suferinta, manifestam, cel mai adesea si cei mai multi dintre noi, neincredere, frica, indoiala, conflict interior, vinovatie, adica exact acele manifestari care stau la originea bolilor. Intram intr-un cerc vicios, pe o spirala descendenta, intr-un labirint intortocheat si intunecos. Odata rataciti si deconectati de la credinta in Dumnezeu, proviziile devin din ce in ce mai sarace, noi din ce in ce mai speriati.
Boala, starea de rau, ne tine ochii in pamant, tristi, cu bratele incrucisate ori cu ele atarnand pe langa noi a neputinta. Cautam iesirea cu disperare si ajungem adesea sa ne afundam mai tare. Nu orice luminis este locul unde trebuie sa ajungem si nu orice izvor e tamaduitor.
Ca sa putem iesi din fundatura unde am ajuns, bolnavi fiind, este nevoie sa facem „cale-ntoarsa” cu mintea si cu inima, sa ne amintim acea decizie, acel act, acel gand, acea emotie, acel conflict,acea slabiciune, acea trauma, acea temere, etc. care ne-a determinat sa facem primul pas ce ne-a indepartat de calea cea buna si de sanatate. Iesirea din cercul vicios se poate face printr-un pas lateral, nicidecum prin continuarea mersului inainte. Iesirea dintr-o spirala descendenta se poate face printr-un salt in inaltime ori prin urcusul treapta cu treapta, nicidecum prin sapaturi in adancime.
Vindecarea presupune credinta in Dumnezeu si increderea in resursele interioare.
Vindecarea nu o gasesti neaparat la capatul unei cai vindecatoare. Vindecarea este cel mai adesea, chiar Calea spre Vindecare. Iar Calea spre Vindecare trece intotdeauna prin punctul unde mintea, inima si trupul se unesc si devin una cu Dumnezeu si cu iubirea…
Vindecarea este in tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *