Sentimentele suprimate și reprimate caută o supapă de ieșire

Suntem ca niște vase sub presiune pregătite să scoată aburi atunci când se ivește ocazia. Declanșatorii noștri sunt armați și pregătiți să intre în acțiune. Pentru că suntem deja furioși, evenimentele exterioare ne înfurie. Oamenii își reprimă chiar și sentimentele pozitive. Iubirea suprimată se răsfrânge în inima „sfâșiată” de atacul de inimă. Iubirea suprimată iși face din nou apariția sub forma iubirii excesive a animalelor de companie sau a diverselor tipuri de idolatrie. Adevărata iubire este lipsită de teamă și se caracterizează prin non-atașament. Teama de pierdere alimentează atașamentul inadecvat și posesivitatea.
Când presiunea sentimentelor suprimate și reprimate depașește nivelul de toleranță al unei persoane, mintea ei va crea undeva un eveniment asupra căruia să-și poată îndrepta sentimentele, dându-le frâu liber.
Astfel, cel care reprimă multă mâhnire va da naștere inconștient, la evenimente pline de tristețe în viața sa. Cel care se teme, va face să se precipite asupra sa experiențe înfricoșătoare, cel furios va fi înconjurat de împrejurări care-l vor înfuria, iar cel mândru se va considera tot timplul insultat.
Evenimentele de viață ajung să fie influențate de emoțiile noastre reprimate și suprimate la nivel psihic. Astfel, furia atrage gânduri încărcate de furie. Regula de aur a universului psihic este aceea că „ceea ce se aseamănă se adună”.
Tot ce este viu și conectat la nivelurile vibraționale ale energiei, starea noastră emoțională bazală este detectată de toate formele de viață însuflețite din jurul nostru, care reacționează la aceasta . Este binecunoscut faptul că animalele iși dau seama imediat de starea emoțională bazală a unei persoane.
Ce putem face e să nu opunem rezistență. Opunerea de rezistență face ca aceste sentimente să dureze. Când renunțați să-i opuneți rezistență sau să-i aduceți schimbări, veți simți o senzație de ușurare. Un sentiment căruia nu i se opune rezistență va dispărea pe măsura ce energia din spatele lui o se disipează.

Sursa: David Hawkins-Letting Go

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *