Sentimentele suprimate si reprimate cauta o supapa de iesire

Suntem ca niste vase sub presiune pregatite sa scoata aburi atunci cand se iveste ocazia. Declansatorii nostri sunt armati si pregatiti sa intre in actiune. Pentru ca suntem deja furiosi, evenimentele exterioare ne infurie. Oamenii isi reprima chiar si sentimentele pozitive. Iubirea suprimata se rasfrange in inima „sfasiata” de atacul de inima. Iubirea suprimata isi face din nou aparitia sub forma iubirii excesive a animalelor de companie sau a diverselor tipuri de idolatrie. Adevarata iubire este lipsita de teama si se caracterizeaza prin non-atasament. Teama de pierdere alimenteaza atasamentul inadecvat si posesivitatea.
Cand presiunea sentimentelor suprimate si reprimate depaseste nivelul de toleranta al unei persoane, mintea ei va crea undeva un eveniment asupra caruia sa-si poata indrepta sentimentele, dandu-le frau liber.
Astfel, cel care reprima multa mahnire va da nastere inconstient, la evenimente pline de tristete in viata sa. Cel care se teme, va face sa se precipite asupra sa experiente infricosatoare, cel furios va fi inconjurat de imprejurari care-l vor infuria, iar cel mandru se va considera tot timplul insultat.
Evenimentele de viata ajung sa fie influentate de emotiile noastre reprimate si suprimate la nivel psihic. Astfel, furia atrage ganduri incarcate de furie. Regula de aur a universului psihic este aceea ca „ceea ce se aseamana se aduna”.
Tot ce este viu si conectat la nivelurile vibrationale ale energiei, starea noastra emotionala bazala este detectata de toate formele de viata insufletite din jurul nostru, care reactioneaza la aceasta . Este binecunoscut faptul ca animalele isi dau seama imediat de starea emotionala bazala a unei persoane.
Ce putem face e sa nu opunem rezistenta. Opunerea de rezistenta face ca aceste sentimente sa dureze. Cand renuntati sa-i opuneti rezistenta sau sa-i aduceti schimbari, veti simti o senzatie de usurare. Un sentiment caruia nu i se opune rezistenta va disparea pe masura ce energia din spatele lui o se disipeaza.
Sursa: Letting Go- David Hawkins

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *