Sfaturi de ținut minte în timpul unui atac de panică


1. Nu contează dacă vă simțiți îngrozitor, nesigur sau aveți senzația de irealitate. Aceste stări nu reprezintă altceva decât exagerarea unor reacții normale la stres.

2. Deși trăiți aceste stări, nu înseamnă ca sunteți bolnav. Trăirile respective sunt foarte neplăcute, vă sperie, dar nu sunt periculoase, astfel încât nu vi se poate întâmpla nimic mai rău de atât.

3. Lăsați trăirile respective să se deruleze, încercările de a le reprima nu fac decât să le intensifice și să le facă și mai acute. În momentul declanșării atacului de panică, inspirați adânc și apoi expirați prelungit, spunându-vă că stările proaste vă părăsesc. Nu trebuie luptat împotriva atacului de panică, acesta trebuind sa fie acceptat ca atare.

4. Dacă vă aflați pe stradă, vă puteți sprijini de un zid, sau dacă vă aflați într-un magazin aglomerat, vă puteți retrage într-un colț mai liniștit.

5. Acordați fricii dvs. timpul necesar pentru a dispărea .

6. Priviți situațiile anxiogene ca pe niște ocazii pentru a exersa autocontrolul.

7. O metodă utilă în distragerea atenției de la ceea ce se petrece în corpul sau psihicul dvs., este aceea de a privi în jur, și fiți atent la clădire, la ceilalți oameni, la mașini, etc.

8. Când atacul de panică se produce, trebuie să relaxați corpul, să inspirați și să expirați profund, lăsând lucrurile să-și urmeze cursul.

sursa fotografiei: internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *