Suferinta: nisipuri miscatoare psihologice

Majoritatea oamenilor constata ca framantarile lor cele mai profunde nu tin de evenimentele recente. Cele mai launtrice griji cu care se confrunta stau la panda in fundal de multi ani. Acest lucru sugereaza ca este putin probabil ca recursul la strategiile obisnuite utilizate pentru rezolvarea problemelor sa fie incununat de succes. Daca acestea ar fi cu adevarat eficiente, de ce nu au functionat totusi dupa atatia ani de incercari? Insasi longevitatea considerabila a celor mai multe dintre framantarile psihologice sugereaza ca metodele normale de solutionare ar putea constitui ele insele o parte importanta a problemelor, exact asa cum incercarile de a se elibera din nisipurile miscatoare devin o imensa problema pentru cineva prins in capcana lor.
Ai ales sa citesti acest articol dintr-un motiv anume. Presupun ca ai facut-o pentru ca te gasesti intr-un fel de nisipuri miscatoare si crezi ca ai nevoie de ajutor pentru a te putea elibera. Ai incercat variate „solutii”, fara succes. Te tot zbati. Te tot cufunzi. Si suferi.
Durerea pe care o simti iti va fi un aliat instructiv pe drumul pe care il ai de strabatut. Ai o oportunitate pe care cineva care nu a cunoscut durerea psihologica nu o are. Pe masura ce vei deveni mai constient de modul cum functioneaza mintea umana (si in mod particular propria minte), vei deveni, poate, mai pregatit sa o apuci pe cararea mai putin batatorita.
Nu ai suferit destul pana acum?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.