Suferintele timidului

Timiditatea, chiar daca nu este o boala, nu este mai putin o tulburare care poate jena considerabil. Intre 50 si 70 % din persoanele care vin la consultatie pentru probleme psihologice se definesc ca timide. Ca si fobia sociala, dar cu o frecventa mai mica,timiditatea pare sa fie corelata cu mari riscuri de complicatii psihologice, cum sunt depresia sau consumul de alcool.

Domeniul sentimental, dar si modul mai prozaic al vietii sociale si profesionale sunt marcate de ocazii pierdute. Se pare ca timizii se casatoresc mai tarziu, au copii mai tarziu, isi vad cariera incetinita de timiditate; la fel, in cazul femeilor, tulburarea lor pare sa le inchida mai mult decat pe altele in rolul de femei casnice sau de femei traditionale si care se ocupa mai putin de ele insele in detrimentul caminului lor.

Aceasta nu impiedica reusite stralucitoare.
Timiditatea poate duce adesea la singuratate. Dificultatea timizilor de a-si construi o retea relationala satisfacatoare face din ei tinta perfecta a anumitor practici comerciale, pe de alta parte agentiile matrimoniale nu ar putea, in mod sigur, supravietui, daca timizii nu ar forma cea mai mare parte a clientelei lor. Exista, astfel, o adevarata piata pentru comerciantii de placeri si de intalniri de tot felul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.