Teama de moarte

Toate temerile din lume pot fi reduse la una singura: teama de moarte, teama ca intr-o zi, s-ar putea sa dispar, ca intr-o zi va trebui sa mor. Acum exist, dar va veni o zi in care nu voi mai exista. Aceasta este singura teama reala. Pentru a scapa de aceasta frica, oamenii incep sa actioneze astfel incat sa poata trai cat mai mult timp cu putinta. Ei incearca sa-si securizeze vietile: incep sa faca compromisuri, cauta tot mai multe garantii, pana cand devin paralizati, caci cu cat esti mai sigur, cu atat traiesti mai putin.
Omul este doar o parte minuscula, o picatura in oceanul vast al universului. Asa apare teama: „m-as putea pierde in totalitatea ansamblului; identitatea mea ar putea disparea”. Aceasta este teama de moarte. Orice temere este o teama de moarte. Iar teama de moarte este teama de anihilare.
Omul care traieste cu teama tremura tot timpul in sinea lui. El se afla tot timpul pe punctul de a innebuni, caci viata este mare, iar el este atat de mic… Exista atatea tipuri de virusi, de infectii, de boli, de pericole, rapiri, teroristi… iar viata pare atat de fragila. Si peste toate vine moartea, pe care nimeni nu o poate evita. Cum sa nu te inspaimante viata?
Voi nu va traiti viata, ci temerile. Renuntati la ele si urmati invataturile crestine iar teama va disparea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.