Traiti prezentul

Daca aveti nevoie sa aflati lucruri despre trecutul inconstient care traieste inca in dumneavoastra, acestea vor fi aduse la lumina de catre obstacolele pe care le intalniti in prezent. Daca sapati in trecut, acesta va deveni o prapastie fara fund: intotdeauna va exista ceva de descoperit. Poate credeti ca aveti nevoie de mai mult timp pentru a intelege trecutul sau pentru a va elibera de el, cu alte cuvinte, ca viitorul va va elibera pana la urma de trecut. Aceasta este o iluzie. Numai prezentul va poate elibera de trecut. Mai mult timp nu va poate elibera de timp.
Traiti puterea clipei Acum. Aceasta este cheia. Puterea clipei. Acum este puterea propriei dumneavoastra prezente, constiinta dumneavoastra eliberata de formele gandirii.
Cu cat acordati mai multa atentie trecutului, cu atat il alimentati mai mult cu energie si este cu atat mai probabil ca va veti identifica cu el. Atentia este esentiala, dar nu fata de trecut. Acordati atentie prezentului; acordati atentie comportamentului, reactiilor dumneavoastra, dispozitiilor, gandurilor, emotiilor, fricilor si dorintelor asa cum apar ele in prezent. Acestea sunt trecutul dumneavoastra.
Daca puteti fi suficient de prezent pentru a observa toate aceste lucruri, nu in mod critic sau analitic, ci fara a judeca, atunci infruntati trecutul si il dizolvati prin puterea prezentei dumneavoastra.
Nu va puteti regasi intorcandu-va in trecut. Va regasiti numai revenind in prezent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *