Transforma dezbinarea cu ajutorul iubirii

Iubirea este antidotul pentru dezbinare.


Dezbinarea actioneaza pentru a se asigura ca suferim de unii singuri. Acesta ne otraveste cu veninul separarii, facand sa ni se raceasca sangele si comportamentul. Ne face distanti, intoleranti sau plini de ura fata de ceilalti. Ne umfla ego-ul astfel incat sa ne simtim diferiti fata de ceilalti, mai speciali, mai puternici sau mai slabi decat ei. Scopul ei este sa ne farame umanitatea, facandu-ne sa devenim orbi la bunatatea din ceilalti. Aceasta este Dezbinarea.
Dezbinarea ne ataca inimile si este cauza pentru o societate imbolnavita. Ori de cate ori refuzam sa ne simtim vulnerabili sau iubitori fata de altcineva, atunci este in actiune Dezbinarea. Si ori de cate ori simtim ca cineva din preajma noastra este idiot, incapabil sau nevrednic, este, inca o data, Dezbinarea. Toata angoasa noastra sociala si intoleranta se trag din Dezbinare – acea singuratate, deconectare, teama sau furie fata de ceilalti este un rezultat al otravirii acesteia, corupandu-ne mintea si umanitatea.
Avand in vedere ca Dezbinarea este lipsita de empatie si simpatie fata de ceilalti, victoria sa finala o reprezinta momentul in care nu ne mai vedem umanitatea unul altuia – atunci cand depersonalizam, respingem sau desconsideram valoarea si drepturile altui individ. Cele mai urate forme ale acesteia sunt cele care se fac vinovate de razboaie, violuri, brutalitate, cele mai intunecate pete ale istoriei omenirii.
In viata de zi cu zi, este vizibila atunci cand ne provoaca nerabdarea, dispretul si retragerea. Toxinele sale ne fac sa ne simtim orgoliosi si aroganti, ca si cum ar trebui sa traim deasupra, si izolati de ceilalti; ca si cum am fi cumva mai speciali decat fratii, surorile, prietenii si asociatii nostri. Critica, cautarea defectelor, discreditarea si mania devin instrumentele cu care ne raportam la cei mai puternici sau mai slabi decat ne percepem pe noi insine.
O putem simti cu usurinta si atunci cand incepem sa-i judecam pe altii sau cand nu putem iubi. Aceasta este mama cu o fiica extraordinara careia nu-i vede decat defectele, seful nerabdator care crede ca toti sunt prosti si lenesi, barbatul care nu iubeste niciodata…

Otrava Dezbinarii este, deci, veninul antisocial care curge prin noi si ne intuneca inteligenta innascuta de natura emotionala, sociala si spirituala care altfel ne-ar conduce sa intram, pe plan universal, in legatura cu ceilalti si cu IUBIREA.

Dezbinarea este, asadar, marele distrugator al relatiilor noastre si cauza indiferentei si a detasarii noastre fata de ceilalti.
Chiar daca vom gasi puterea interioara pentru a alunga indoiala si amanarea din propriile vieti, destinul nostru va esua daca lasam Dezbinarea sa-si faca de cap. Fara grija si conexiunea sociala, chiar si credinta si actiunea pot devein corupte sau inadecvate. Acesta este omul de succes, sigur pe el, care sfarseste singur si plin de regrete, triumfator in ceea ce priveste realizarile, dar tragand dupa el epava casatoriilor si prieteniilor esuate. Vedem asta in povestea femeii care, in loc sa-si gaseasca prietene, gaseste printre apropiatele ei gelozie si amaraciune. Este copilul care se inchide in sine, devine violent si sfarseste in inchisoare pentru ca nu a putut sa gaseasca conexiune si compasiune fata de altii.

Ce se poate face?
Trebuie sa injectam in propria viata cel mai puternic antivenin cunoscut omeniriii, leacul tuturor relelor si durerilor, cursul divin care grabeste toate recuperarile si alimenteaza toata speranta, puterea si bucuria omenirii: IUBIREA

Iubirea este antidotul pentru dezbinare.Cu cat ne deschidem mai mult catre iubire, cu atat avem mai multa putere. Astfel toate toxinele raului si ale discordiei sunt indepartate, si singuratatea odata cu ele.
Iubirea traieste si inauntrul nostru, si dincolo de noi. Iubirea este pretutindeni, este fibra cosmica a Divinitatii, tesuta prin tot ceea ce vedem si simtim. Iubirea ne completeaza vindecarea. Iubirea completeaza credinta si fapta, iar fara iubire nu exista putere. Iubirea este cea care ne face sa fim curajosi, sa facem actiuni pe care altfel nu le-am face.
Cand iubirea tasneste nefiltrata din inima noastra, este invins ultimul impuls al sfidarii.
Iubirea este intotdeauna leacul suprem si complet pentru raul din interiorul nostru.
Sursa: Brendon Burchard- Manifest Pentru Motivatie
Sursa foto: net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *