Uneori, pur si simplu ne chinuim prea tare…

Imediat ce incepi sa tii prea mult la lucruri, oameni, bani…ai incurcat-o…
Atunci cand alergi dupa lucruri, acestea fug de tine. Este adevarat in cazul animalelor, iubitilor…si chiar al banilor!
Probabil ti s-a intamplat sa intalnesti o persoana simpatica la o petrecere si sa-ti spuna: „Te sun saptamana viitoare!” Asa ca nu te misti de langa telefon timp de o saptamana, nu mergi nici macar la baie fara el. Astepti si iar astepti. Cine te suna? Toata lumea, mai putin persoana respectiva!
Ai avut vreodata nevoia disperata sa vinzi ceva? O masina, o casa. Cine o dorea? Nimeni. Asa ca ai redus pretul. Cui ii pasa? Nimanui! Care este principiul? Cand esti disperat, nu obtii nimic!
Uneori, pur si simplu ne chinuim prea tare…
Intreaba orice persoana care lucreaza in vanzari, indiferent ca e vorba de avioane sau detergenti, si iti va spune aceeasi poveste. Disperarea ne atrage intr-o spirala descendenta, si cu cat iti faci mai multe griji, cu atat oamenii cumpara mai putin.
De cate ori ne implicam cu disperare, ne atasam emotional de o tranzactie sau un eveniment, impiedicam realizarea acestuia. Reversul acestui principiu? Relaxeaza-te si „Bingo!”
Detasare versus dezinteres
Detasarea nu este tot una cu dezinteresul. Poti fi detasat si in acelasi timp, foarte hotarat. Oamenii detasati si hotarati stiu ca efortul si excelenta sunt rasplatite, pana la urma. Ei isi spun : „Daca nu castig de data aceasta, voi castiga data viitoare, sau alta data”.
Sa spunem ca aplici pentru un nou job la o multinationala. Esti incantat de acesta si te pregatesti cu mare grija. Iti scrii discursul pentru interviu si il exersezi in fata oglinzii din baie. Iti cumperi chiar si pantofi noi si te tunzi. Ajungi devreme la interviu si dai tot ce ai mai bun.
Si apoi? Mergi acasa si iti continui viata. Te apuci sa faci studii suplimentare. Te pregatesti sa aplici la urmatorul job. Daca cei de la acea multinationala te angajeaza, te bucuri. Daca nu, iti vezi mai departe de treburi.
Oamenii dezinteresati isi spun: „Cui ii pasa si ce sens are sa ma chinui?” Oamenii disperati isi spun: „Daca nu obtin jobul acesta, o sa mor!” Atunci cand esti hotarat si detasat iti vei spune: „Oricum ar fi, o sa-mi gasesc un nou loc de munca, si nu ma intereseaza cat de mult va dura procesul cautarii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.