Va exagerati prea mult temerile


Voi v-ati exagerat prea mult temerile. Priviti-le in fata si veti constata ca ele devin mai mici. Pana acum, nu le-ati privit niciodata direct; tot ce ati facut a fost sa luptati cu ele. V-ati creat ziduri de protectie impotriva lor, dar nu le-ati privit in fata. In fond, nu aveti de ce sa va temeti. Singurul lucru de care aveti nevoie este ceva mai multa luciditate. Indiferent ce temeri ati avea, retineti-le, priviti-le direct, asa cum procedeaza omul de stiinta cu obiectul lui de studiu. Veti fi uimiti sa constatati ca fricile voastre vor incepe sa se topeasca, la fel ca inghetata. In clipa in care examinarea va fi completa, ele vor disparea in totalitate.
Cand frica dispare si ramane libertatea, bucuria e atat de mare incat cuvintele nu o pot exprima.
Cand este acceptata, teama se transforma in libertate. Cand este respinsa, negata, condamnata, ea se transforma in vinovatie.
Omul care traieste cu teama tremura tot timpul in sinea lui. El se afla tot timpul pe punctul de a innebuni, caci viata este mare, iar el atat de mic…Exista atatea tipuri de teama. Ati putea face o lista… Veti fi surprinsi cat de multe tipuri de teama exista, si totusi, sunteti in viata! Exista nenumarate tipuri de virusi, infectii, boli, pericole, rapiri, teroristi…iar noi suntem atat de fragili. Cum sa nu ti se para intunecata viata?
Renuntati la frica! Ea v-a fost indusa de familie, de societate, de mas media…. Renuntati acum in mod constient la frica. Maturizati-va, iar viata voastra va deveni din ce in ce mai puternica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.