Vindecarea e in noi

Traim intr-o cultura in care credem ca exista pastile pentru fiecare boala. Dispunem de medicamente pentru a atenua orice simptom pe care-l manifesta corpurile noastre. Avem pastile pentru a atenua orice emotie negativa, care ne implora sa-i acordam atentie. Da, comprimatele ne pot ajuta sa tinem boala la distanta si, uneori, sa ne vindecam.
Si totusi, adevarata terapie, adevarata vindecare o reprezinta medicina preventiva- aceasta ar trebui sa fie modul nostru de viata! Ceea ce nu pricepem este faptul ca vindecarea e in noi. Suntem atat de atasati de credinta in puterea medicinei, incat nu intelegem ca, in foarte multe cazuri, intuitia noastra poate face mult mai mult. Programandu-ne mintea, sinele nostru intrinsec ne poate face sa devenim proprii nostri vindecatori, medici sau creatori. Poti obtine acest lucru numai prin activarea si onorarea propriilor puteri interioare de vindecare.
Pe de alta parte, sunutem la fel de capabili, daca nu suntem atenti, sa ne programam pentru neputinta, boala si lipsa de putere personala. Un celebru doctor rus, Nikolai M. Amosov, a spus odata:
„Exista oameni care-si induc propriile boli, bucurandu-se si hranindu-le. Ei isi atrag prietenii si rudele in lumea lor de suferinta. Asta e modul lor de viata: se plang intotdeauna de destin, fara sa traiasca, ci doar supravietuind. Dar noi trebuie sa traim. Trebuie sa ne gasim propriul mod si propriul stil de viata. Ar trebui, oare, ca oamenii sa ramana sclavii trupurilor vrednice de mila in ispitele lor?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.