Cui i se adreseaza psihoterapia?

Cui i se adreseaza psihoterapia?
Cui i se adreseaza psihoterapia?

Psihoterapia se adreseaza tuturor oamenilor care au probleme psihocomportamentale si care recunosc ca au probleme. Psihoterapia nu-si propune sa descopere vreun adevar. In cadrul terapiei, "individul" participa la propria "boala" si, in consecinta, la propria vindecare printr-o combinatie de factori mentali, fizici si emotionali.
Trebuie sa recunoastem ca pentru majoritatea pacientilor care au probleme legate de stres, adesea cu un istoric complex, psihoterapia necesita mai mult de o sedinta, poate chiar un numar considerabil de sedinte.
In sedintele de psihoterapie, pacientul este ajutat sa-si gaseasca solutii mult mai bune de viata , in general sa-si restructureze si sa-si optimizeze propria configuratie a personalitatii astfel incat sa isi poata rezolva problemele intr-un mod matur si realist.
Psihoterapeutul stimuleaza persoana in asa fel incat ea sa isi gaseasca resursele interne.Raspunsurile nu sunt la mine, la psihoterapeut, ci la client. Psihoterapia trebuie facuta incet, treptat, astfel incat sa poata fi asimilata. Avem nevoie zilnic de un anumit numar de calorii, dar nu le inghesuim pe toate la micul dejun; daca procedati astfel va va durea stomacul. Repartizati-le de-a lungul mai multor mese si nu le inghesuiti intr-o singura imbucatura. Luati mai multe imbucaturi. Acest lucru este valabil si in psihoterapie. Madanes (2001) spunea:"terapia face posibila discutarea a ceea ce este inacceptabil."
Factorul cel mai important in cadrul terapiei este relatia terapeutica. Afectiunea mutuala in limite etice, dintre terapeut si pacient este unul dintre cei mai puternici factori psihoterapeutici care influenteaza schimbarea.
Alianta terapeutica este intretinuta de anumite caracteristici ale personalitatii terapeutului: de exemplu, empatia,caldura si autenticitatea. Pentru a se schimba, pacientii au nevoie de mai mult decat vointa, care se poate construi in contextul unei relatii ce ii permite sa se afirme. Daca pacientul nu vrea sa se faca bine sau nu este pregatit pentru ameliorare, nu poate fi ajutat de terapeut; aceasta inseamna ca pacientul trebuie sa fie intotdeauna motivat pentru a fi ajutat.
Promovare

 • Colegiul Psihologilor din Romania
www.copsi.ro
Bun simt si echilibru in profesia de psiholog.


Convertor valutar

Cabinet de psihoterapie si hipnoza clinica Psiholog Psihoterapeut Teodora Meghesan, consiliere, terapie, tratamente, tehnici, fobie, depresie, anxietate, psihoterapie psihologica Oradea Alimente pentru trup si minte, Atitudinea este totul, Autosugestia, Cabinet de consiliere psihologica Oradea, Cabinet de psihoterapie Oradea, Cabinet Hipnoza Oradea, Cabinet Psihorelax Oradea, Caractere si comportamente, Cauzele subtile ale imbolnavirilor, Ce este psihoterapia, Cere ajutor, Cine poate beneficia de psihoterapie, Complexul de inferioritate, Complexul de superioritate, Consiliere pentru adolescenti, Consiliere pentru adulti, Consiliere pentru angajati, Consiliere pentru pensionari, Consiliere si orientare in cariera, Consilierea de cuplu, Consilierea durerii doliului, Consilierea persoanelor varstnice, Cum decurge prima sedinta de psihoterapie, Cum te poate ajuta psihologul, Dependentele copiilor si tinerilor, Depresia, Despre frica, panica si ingrijorari, Dezvoltare personala, Frica de moarte, Gestionarea emotiilor, Hipnoterapia, Hipnoterapia si anxietatea, Hipnoterapia si depresia, Hipnoza, Hipnoza Ericksoniana, Hipnoza in terapia ostilitatii si a maniei, Hipnoza in tulburările conduitei alimentare, Hipnoza in tulburările psihosomatice, Hipnoza medicala, Hipnoza medicala, Inductia hipnotica, Managementul anxietatii, Managementul depresiei, Managementul furiei, Metafore terapeutice, Nevoia de mangaieri, Nevroza, Oferta si pret, Practici pentru a deveni fericiti, Preia controlul asupra vietii tale, Psihanaliza si spiritualitate, Psihocardiologie, Psihosomatica, Psihoterapia adolescentului, Psihoterapia familiei, Psihoterapia familiei,Psihoterapia femeilor insarcinate, Psihoterapia traumei, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie individuala, Psihoterapie individuală, Psihoterapie la domiciliu, Psihoterapie online, avantaje si dezavantaje, Psihoterapie Ortodoxa, Respectul de sine, Sanatate si frumusete, Sanatatea creierului, Schimbarea gandirii, Serviciile cabinetului de psihoterapie, Starile sufletesti, Tehnici de relaxare, Terapia dependentei, Terapia subconstientului, Terapia suferintei, Terapie prin credinta, Tulburari afective, Tulburari hipocondriace, Tulburarile alimentare, Tulburarile anxioase, Tulburarile de personalitate, Tulburarile de somn, Virtutile terapeutice ale culorilor , dezvoltare, personala, adulti, consilierea, persoanelor, oncologice, consilier, autocunoastere, consiliere, vocationala, consiliere, informare, parinti, persoanelor cu cancer, psihoterapia, criza varstei de mijloc, cauzele subtile ale bolilor,durere sufleteasca ................................................................................................................................................................................................................................................................. Realizare pagini web, imagine, publicitate si promovare online www.groupromo.ro