Foloseste intelept timpul pe care il ai

Foloseste intelept timpul pe care il ai
Foloseste intelept timpul pe care il ai

Viata este prea scurta ca sa pierzi timpul, insa suficient de lunga ca sa iti atingi obiectivele si sa iti gasesti implinirea. E important sa-ti definesti clar visele, iar ele trebuie sa fie neaparat legate de valorile in care crezi. Cu totii sacrificam ceva pentru a ne atinge obiectivele, pentru a ne focaliza intreaga atentie pe ele, insa atunci cand stii ce urmaresti si ce este important pentru tine, sacrificiile pe care le faci inseamna doar sa renunti la neesential ca sa te poti focaliza pe ceea ce este esential.
Atunci cand te cunosti, cand iti cunosti valorile si obiectivele, poti sa faci foarte clar diferenta dintre important si neimportant, intre esential si neesential, iar, astfel, faci alegerile corecte mereu. Fericirea inseamna sa traiesti asa cum iti doresti si sa ai implinirile pe care le cauti, asa ca foloseste intelept timpul pe care il ai.

Trei secunde pentru a-ti face o prima impresie

Trei secunde pentru a-ti face o prima impresie
Trei secunde pentru a-ti face o prima impresie

Creierul nostru isi formeaza o prima impresie prin crearea unui amalgam pe baza tuturor semnalelor emise de o noua experienta. Cat sunt de adecvate aceste impresii pentru emiterea unor judecati pertinente asupra oamenilor depinde atat de cel care observa, cat si de persoana care este supusa observatiei.
Intalnirile initiale reprezinta evenimente cu o mare incarcatura emotionala, care ne pot coplesi sau chiar convinge ca se invarte incaperea cu noi. Luam distanta de ele formandu-ne o prima impresie care este asemenea unei fotografii tip Polaroid, o imagine luata din cap pana in picioare, care se dezvolta rapid si nu se estompeaza niciodata.
De multe ori, acel instantaneu capteaza elemente importante ale adevarului. Psihologii sunt de acord ca judecatile inopinante reprezinta un fenomen holistic in cadrul careia indiciile (o voce melodioasa, un ceas Rolex, o strangere de mana umeda din cauza transpiratiei, umerii incovoiati), ne frapeaza pe toti dintr-o data si ne ajuta sa ne formam o prima impresie mai cuprinzatoare .
Avem intradevar tendinta de a detecta un semnal particular, unul caracteristic, in cazul unei fizionomii noi. Putem percepe un zambet de la distanta de 30 metri, ceea ce ne ajuta sa ne dam seama ca suntem pe punctul de a fi apreciati pozitiv si e dificil sa nu manifestam acelasi gen de reactie fata de celalalt. Pana in momentul in care intoarcem zambetul, obturatorul Polaroidului nostru se va fi inchis deja. Doar trei secunde sunt suficiente pentru a trage o concluzie legata de noile cunostinte.

Cum sa te prezinti la un interviu

Cum sa te prezinti la un interviu.
Cum sa te prezinti la un interviu.

1. Fii sigur/a pe tine si deschis/a! Cand cei prezenti la interviu sesizeaza aceste calitati, considera ca e mult mai simplu sa comunice cu tine.

2. Atitudinea potrivita este necesara! Limbajul corpului poate spune multe despre starea ta si despre gradul de stapanire de sine. O miscare lenesa da impresia de insecuritate si infrangere. Trebuie sa ai tot timpul o tinuta dreapta, daca este posibil, cu o mana in sold (daca stai in picioare) sau cu o mana pe birou, mai ales daca vrei sa convingi ca esti o persoana puternica, sigura pe tine, independenta. Nu te foi! Tine-ti mainile pe langa corp sau in poala. Nu iti roade unghiile, nu-ti rasuci parul...

3. Zambeste! Nu este necesar sa ti se vada dintii, e suficient doar un zambet. Ai grija sa nu treci foarte rapid de la zambet la o fata serioasa, pentru ca cei din jur vor simti ca esti fals/a sau ca nu ii placi..

4. Mentine un contact vizual! Stai concentrat/a asupra persoanei cu care vorbesti si nu pe altceva, pentru a evita sa transmiti ca nu o apreciezi si nu o vrei in preajma ta.

5. Imbraca-te corespunzator! fii original/a si subliniaza-ti unicitatea personalitatii tale. Asta poate transmite sugestia ca esti la curent cu tot ce se intampla.

Pereseverenta - cheia succesului

Pereseverenta - cheia succesului
Pereseverenta - cheia succesului

"Nu exista nimic in lumea asta care sa poata lua locul perseverentei. Talentul nu o poate face; nimic mai comun decat oamenii talentati care nu au avut succes. Geniul nu o poate face; neimplinirea geniului este proverbiala. Educatia nu o poate face; lumea este plina de intelectuali ratati.
Perseverenta si hotararea sunt singurele care pot razbate. Deviza "insista" a rezolvat si va rezolva intotdeauna problemele rasei umane."
Calvin Coolidge

De multe ori am vazut cum oamenii au renuntat la ambitiile lor profesionale. Incep anul plini de avant si isi planifica obiectivele. Angajamentele luate de Anul Nou sunt o idee stralucita; majoritatea oamenilor isi propun sa munceasca mai cu spor, sa puna pe picioare o afacere, sa-si extinda reteaua, sa scrie articole la ziarul local, etc. Cu toate acestea, pe la jumatatea anului, mare parte dintre ei se blocheaza in rutina mediocritatii, uitand cu totul de proiectele marete. Luarea angajamentului este parte din ecuatie, dar perseverenta cu care lucram la atingerea scopului este cea care face diferenta.
Voi sunteti cei care isi vor realiza unele dintre visuri, nu altii. Diferenta o face perseverenta.
Promovare

 • Colegiul Psihologilor din Romania
www.copsi.ro
Bun simt si echilibru in profesia de psiholog.


Convertor valutar

Cabinet de psihoterapie si hipnoza clinica Psiholog Psihoterapeut Teodora Meghesan, consiliere, terapie, tratamente, tehnici, fobie, depresie, anxietate, psihoterapie psihologica Oradea Alimente pentru trup si minte, Atitudinea este totul, Autosugestia, Cabinet de consiliere psihologica Oradea, Cabinet de psihoterapie Oradea, Cabinet Hipnoza Oradea, Cabinet Psihorelax Oradea, Caractere si comportamente, Cauzele subtile ale imbolnavirilor, Ce este psihoterapia, Cere ajutor, Cine poate beneficia de psihoterapie, Complexul de inferioritate, Complexul de superioritate, Consiliere pentru adolescenti, Consiliere pentru adulti, Consiliere pentru angajati, Consiliere pentru pensionari, Consiliere si orientare in cariera, Consilierea de cuplu, Consilierea durerii doliului, Consilierea persoanelor varstnice, Cum decurge prima sedinta de psihoterapie, Cum te poate ajuta psihologul, Dependentele copiilor si tinerilor, Depresia, Despre frica, panica si ingrijorari, Dezvoltare personala, Frica de moarte, Gestionarea emotiilor, Hipnoterapia, Hipnoterapia si anxietatea, Hipnoterapia si depresia, Hipnoza, Hipnoza Ericksoniana, Hipnoza in terapia ostilitatii si a maniei, Hipnoza in tulburările conduitei alimentare, Hipnoza in tulburările psihosomatice, Hipnoza medicala, Hipnoza medicala, Inductia hipnotica, Managementul anxietatii, Managementul depresiei, Managementul furiei, Metafore terapeutice, Nevoia de mangaieri, Nevroza, Oferta si pret, Practici pentru a deveni fericiti, Preia controlul asupra vietii tale, Psihanaliza si spiritualitate, Psihocardiologie, Psihosomatica, Psihoterapia adolescentului, Psihoterapia familiei, Psihoterapia familiei,Psihoterapia femeilor insarcinate, Psihoterapia traumei, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie individuala, Psihoterapie individuală, Psihoterapie la domiciliu, Psihoterapie online, avantaje si dezavantaje, Psihoterapie Ortodoxa, Respectul de sine, Sanatate si frumusete, Sanatatea creierului, Schimbarea gandirii, Serviciile cabinetului de psihoterapie, Starile sufletesti, Tehnici de relaxare, Terapia dependentei, Terapia subconstientului, Terapia suferintei, Terapie prin credinta, Tulburari afective, Tulburari hipocondriace, Tulburarile alimentare, Tulburarile anxioase, Tulburarile de personalitate, Tulburarile de somn, Virtutile terapeutice ale culorilor , dezvoltare, personala, adulti, consilierea, persoanelor, oncologice, consilier, autocunoastere, consiliere, vocationala, consiliere, informare, parinti, persoanelor cu cancer, psihoterapia, criza varstei de mijloc, cauzele subtile ale bolilor,durere sufleteasca ................................................................................................................................................................................................................................................................. Realizare pagini web, imagine, publicitate si promovare online www.groupromo.ro